Pereti interiori placati cu piatra

0

Desi pare o treaba complicata si un lux, ideea unor pereti interiori placati cu piatra nu este nici foarte complicata, nici o investitie majora. In loc de zugraveala clasica poti alege pereti interiori placati cu piatra. Nu pot sa nu precizez ca poti apela si la formule de compromis si poti sa folosesti un tapet care sa imite foarte bine piatra si sa ai pereti interiori placati cu piatra … fara piatra.

Pereti interiori placati cu piatra

Materialele pe care le folosesti pentru pereti interiori placati cu piatra sunt variate: caramida aparenta, piatra decorativa, gresie portelanata sau mozaic

Desi la prima vedere poate parea o complicatie inutila in amenajarea interioara, ideea de pereti interiori placati cu piatra innobileaza infatisarea unei incaperi, ofera un aspect special incaperii si casei. Poti sa folosesti piatra pe un perete intreg sau doar pe unele portiuni, oricare solutie dand un aer distins si sofisticat incaperii.

Citeste si: Gard din piatra de rau. Modele si idei

Pereti interiori placati cu piatra (2)Pentru pereti interiori placati cu piatra poti sa folosesti piatra decorativa care reprezinta replici ale solutiilor naturale sau piatra naturala. In ambele situatii textura acestora si culorile sunt variate, iar alegerea solutiei ideale trebuie facuta tinand cont de decorul si ambianta finala a camerei, de dimeniunea acesteia si de destinata pe care o va avea.

Citeste si: Piatra naturala in interior

Una din cele mai simple solutii pentru pereti interiori placati cu piatra o reprezinta piatra decorativa special conceputa pentru acest scop. Aceasta permite o multitudine de forme si figuri geometrice, rosturi si alte efecte pe care le poti realiza din montaj, si care sunt de mare efect.

Piatra decorativa poate da senzatia unei camere de cabana de munte sau aceea a unui castel , in functie de model, culoare si modul de decor al camerei. Piatra decorativa este si un foarte bun izolator termic si fonic, iar peretii sunt rezistenti si isi pastreaza aspectul pentru foarte multa vreme fara sa mai fie necesare interventii ulterioare.

Citeste si: Stilul industrial. O bordare practica

Pereti interiori placati cu piatra (3)Dincolo de piatra decorativa poti sa utilizezi si materiale naturale. Marmura si piatra de rau, bazaltul si granitul sunt cele mai folosite. In cazul materialelor naturale aceste sunt insa mult mai scumpe, iar manopera este si ea foarte costisitoare pentru ca trebuie taiate si montate cu mare atentie.

Ideea unor pereti interiori placati cu piatra se potriveste, in principiu, in camere mari, luminoase si ceva mai inalte. In camerele mici aceasta abordare poate sa aglomereze si sa dea o senzatie apasatoare. Piatra decorativa se potriveste bine cu piese de mobilier elegante, cu piele si corpuri de mobilier din fier forjat. Piesele de cristal, fluide, mobila de sticla, candelabrele si oglinzile sunt detaliile care completeaza fericit si inspirat o camera care are pereti interiori placati cu piatra.

Citeste si: Modele de case din lemn si piatra

In loc de final, un sfat: nu aglomera incaperile decorate astfel, foloseste culori cat mai calde si accente de culoare intense. Nu uita ca in aceste camere cu pereti interiori placati cu piatra, lumina naturala si artificiala este esentiala.

Sursa foto: ©victorzastol’skiy/Fotolia.com / FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply