Gard din piatra de rau. Modele si idei

0

Un gard din piatra de rau este o solutie estetica binevenita pentru casa, indiferent daca resedinta este in oras,  la munte ori mare. Facut din piatra de rau, gardul are un aer special, este estetic si da valoare casei.

gard din piatra de rau

Ceea ce trebuie sa stii daca alegi sa faci un gard din piatra de rau este ca acesta se face destul de greu, are nevoie de fundatie si este destul de costisitor. Mai trebuie spus ca dificultatea de realizare a unui gard din pietre de rau depinde de modelul pe care il alegi, de inaltimea acestuia si de dimensiunile pietrelor. Parea buna este ca un gard din pietre de rau este o contructie durabila, care din momentul in care a fost terminat nu mai are nevoie de intretinere sau ingrijire, asa cum se intampla in cazul unui gard facut din lemn sau din fier.

Citeste si: Vita salbatica, culoare pentru ziduri si garduri

Chiar daca este realizat din piatra de rau, gardul are nevoie de ingrijire si tratamente periodice, daca il vei combina cu o structura de fier sau lemn, dar chiar si asa este mult mai rezistent decat altele.

Citeste si: Solutie decorativa pentru calcane sau garduri zidite

Un alt element, care face diferenta, este inaltimea acestuia. Daca este un gard care imprejmuieste proprietatea inaltimea lui trebuie sa fie undeva peste 1.80- 2 metri, dar daca este un gard care delimiteaza proprietati paralele sau zone in curtea ta acesta poate sa fie un gard mic. In varianta mica este foarte estetic si se poate integra foarte bine in decorul din gradina.

Citeste si: Liliacul-japonez, aspect atractiv tot anul

O alta diferenta este data de tipul pietrelor alese, de culoarea naturala a acestora si de dimensiunie. Alegerea finala a materialelor trebuie sa fie in acod cu casa si cu zona, desi nici notele discordante nu sunt solutii rele, cu singura precizare ca trebuie alese cu multa intelepciune.

Pietrele mari se preteaza pentru gardurile imprejmuitoare, dupa cum cele mici sunt potrivite pentru gardurile cu inaltime mica.

Poti da viata unui gard din pietre de rau cu plante si vedeata. Poti intercala in gard, chiar in momentul in care il construiest locuri speciale pentru plante, dupa cum poti innobila un gard din piatra de rau cu lemn.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply