Patru trucuri simple pentru amenajarea perfectă a unei camere (indiferent care)

0

În lumea selecta a celor care se ocupă de amenajarile interioare aceste patru trucuri simple pentru amenajarea perfectă a unei camere sunt secrete. Glumesc! Nu știu dacă sunt sau nu informații secrete, cert este că efectul aplicării acestor patru trucuri simple, fac orice cameră să arate foarte bine.Așa că este foarte bine dacă le vei lua în seama fie pentru o viitoare reamenajare, fie pentru a schimba ceva pe ici, pe colo în casa ta.

1. Definiți clar scopul și utilitatea camerei
Înainte de a începe aranjarea mobilierului, stabilește clar cine va folosi în principal camera respectivă și care este destinația acestie. Este foarte important cine folosește camera – copilul tău, bunicii, sau dacă respectiva încăpere este dormitor sau cameră de zi, caz în care o vor folosi doar două persoane, respectiv toți din casă. Este primul pas pentru a alege culorile camerei, tipul de mobilier și așa mai departe. Ține cont dacă respectiva încăpere este un spațiu d etrecere sau unul decomandat, pentru că în primul caz este necesar să lași un spațiu d etrecere. Ține cont și de poziția ferestrelor, de poziția ușii raportată la fereastră și, evident, de dimensiunea camerei.

2. Nu aglomera camera, indiferent cât este de mare.
Indiferent cât de mare este camera, nu  o aglomera! Selectează pentru început piesele de mobilier esențiale, cele fără de care nu se poate amenaja camera. Canapeaua în sufragerie, patul de mijloc în dormitor, locul de dormit și spațiul de depozitare în camera copilului, masa de lucru în birou și așa mai departe. Aceasta este piesa centrală, piesa de mobilier care ”face” camera! Selectează cele mai bune piese de mobilier, cele mai plăcute și cele mai bune. Sunt piesele de bază pe care nu le vei schimba în fiecare an și care trebuie să dureze. Elimina piesele de mobilier vechi, cele deteriorare, inutile și cele pe care nu le mai folosești. De exemplu pătuțul copilului… dacă nu ai în plan un bebeluș! Cu toate acestea este recomandat să arunci piese de mobilier numai după ce este clar că nu pot fi recondiționate, reutilizate sau după ce ești sigură că nu pot fi de folos în altă parte din casă (în gradină, pe terasă, în garaj). Când alegi piesele fundamentale, ține cont de culoarea pereților, de dimensiunea camerei, de numărul de persoane care vor folosi camera și respectivul mobilier și cât de frecvent va fi folosită camera.

3. Folosește colțurile
Colțurile sunt locurile pierdute din casă. Nu doar că este un spațiu pe care nu-l folosești, dar colțurile nevolosite strică imaginea camerei. Colțurile joacă un rol major în înțelegerea modului de amenajare a mobilierului într-o cameră. Deci, foloșește-le în avantajul tău selectând mobilierul care se potrivește în colțuri. Acestea pot fi utilizate ca spații de depozitare sau pentru expunere. Colțare, console de colț, canapele de colț, mai noi, șifoniere de colț, biblioteci de colț sunt pise d emobilier utile și necesare.

4. Lăsă lumină și aer în cameră
Nu bloca sursa de lumină cu mobilierul. Păstrează mobilierul departe de ferestre și uși. Este teribil de nefunțional și inestetic să lovești cu ușa un corp de mobilier sau să nu poți deschide larg o fereastră pentru ca nu ai spațiu! Folosește perdele pentru a gestiona lumina naturală. Și draperii sau jaluzele. Folosește surse de lumină plasate pe cel puțin trei niveluri în cameră – plafon, pe pereți și la nivelul fotoliilor sau canapelei. Lumina este o cale prin care o cameră este ”mobilată” și primește personalitate. Acestea sunt cele patru trucuri simple!

Spor!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply