Console, mese decorative. O solutie multifunctionala

0

Console, mese decorative (1)Despre console se poate spune ca sunt unele dintre cele mai functionale obiecte decorative.

Prin definitie, consola este o piesa de mobilier mic, lipit cu una din laturi de perete, cu patru sau trei picioare, excelenta pentru hol, camere de zi si, in varainte adaptate, pentru baie, bucatarie si terase.

Ceea ce avem azi drept console decorative, provin din designul de mobilier francez din secolul al XVIII-lea, dar initial, ceea ce avem azi drept console, au fost gandite exclusiv ca mese cu doua picioare, avand drept sprijin petetele pe care erau fixate.

console

Citeste si: Comode si bufeturi

Initial, rolul acestor console a fost exclusiv unul strict decorativ.

In timp aceste console, mese decorative si-au dublat numarul picioarelor si au devenit piese de mobilier multifunctionale.

Si-au pastrat rolul decortaiv exceptional, la care s-a adaugat si utilitatea.

Locul ideal pentru console

Poti aseza console in hol. Sunt perfecte pentru ca imbina utilitatea cu detaliile de decor. In varianta moderna aceste console pentru hol au sertare si spatii suplimentare de depozitare, desi elementul principal care le face extrem de decorative sunt picioarele inalte, eventual curbate.

Teoretic daca ai o consola in casa, ca masa decorativa aceasta trebuie sa fie in acord cu restul elementelor de decor.

Console, mese decorative (3)Excesele si excentricitatile sunt insa binevenite. O consola eleganta in stil baroc se va potrivi si intr-o incapere moderna in timp ce o consola vintage este binevenita intr-un decor contemporan.

Citeste si: Accente de decor cu mobila stil baroc

O consola sta foarte bine in dormitor, si poate fi o masuta de toaleta ideala sau un loc pentru maruntisuri.

Poate fi asezata si in camera de zi, locul perfect fiind in fata ferestrelor daca ansamblul elementelor de decor permit acest lucru.

O consola adaptata locului este bine venita in baie si isi poate gasi un loc potrivit in bucatarie si pe terasa. In baie masa decorativa consola poate fi suport pentru chiuveta sau mobilier secundar si spatiu de depozitare.

Citeste si: Cosuri de depozitare. Un model pentru fiecare colt din casa

Console, mese decorative (4)Pentru a pune in evidenta acese console poti amplasa deasupra lor o oglinda, fotografii sau tablouri, aplice de perete si alte detalii decorative adaptate locului in care acestea se afla.

Formula ideala de consola depinde de spatiul pe care il ai la dispoztie.

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Piese de mobilier antica, cu o lunga istorie in spate aceste console decorative au suferit transformari radicale, dar elementele care o definesc, ca piesa de mobilier unica si multifunctionala, s-au pastrat. Ceea ce este si mai frumos legat de aceste console ca mese decorative este ca le poti face din mese vechi, le poti concepe pe masura spatiului pe care il ai la dispozitie, o certitudine fiind faptul ca desi se poate integra in orice decor, consola este un punct de interesa al camerei pe care o decoreaza.

Sursa foto: ©MihalisA/Fotolia / hepta.ro / FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply