Pardoseala da tonul amenajarii din locuinta ta. Alege ceea ce ti se potriveste

0

pardoseala

A sosit momentul sa pui la punct toate finisajele casei mult visate? Se spune si e adevarat: atunci cand vorbim de propriile locuinte, fiecare alegere, pana in cel mai mic detaliu, devine una importanta, intrucat poate inspira si contura personalitatea intregului camin, dictand totodata si nivelul de confort.

Te intrebai care sunt cele mai bune tipuri de pardoseli pentru casa ta? Daca ai nevoie de un ghid, tocmai l-ai gasit, pentru ca l-am pregatit special pentru tine.

Ce criterii bifezi atunci cand cauti tipul de pardoseala potrivit?

Dincolo de a fi o alegere pur vizuala, trebuie sa tii cont de cateva criterii esentiale care te vor conduce la alegerea potrivita. Iata cateva dintre ele:

  • locatia/destinatia pardoselii

Unde doresti sa amplasezi tipul de pardoseala pe care il cauti? Intr-o zona cu umiditate, cum ar fi baia sau bucataria, in zone foarte vizible, cum ar fi livingul, intr-o zona cu trafic intens, ca de exemplu holul? Exista mai multe tipuri pardoseli, atat axate pe functia decorativa, cat si pardoseli ce devin o optiune ideala tocmai pentru functia utilitara. Scopul dicteaza intotdeauna achizitia!

  • aspectul vizual

„Care e cel mai bun tip de pardoseala?” este una dintre cele mai comune intrebari adresate in magazine sau in mediul online. Raspunsul este unul simplu: cel care raspunde cel mai bine nevoilor locuintei tale. Daca aspectul decorativ este cel care te intereseaza indeosebi, atunci ar trebui sa iei in considerare si compatibilitatea cu celelalte elemente care formeaza un ansamblu. O pardoseala din lemn ar fi mai potrivita pentru dormitorul tau, iar una ceramica pentru bucatarie? Alegerea e a ta!

  • modalitatea de intretinere

Pe langa aspectul vizual, functiile practice trebuie sa cantareasca cel mai mult in alegerea finala. Nu uita ca orice lucru nou, proaspat achizitionat si instalat are puterea de a incanta privirile. Asigura-te ca acest aspect se poate pastra si in timp, prin procedee de intretinere care nu iti vor da de furca. Daca durabilitatea e un alt criteriu de interes pentru tine, atunci cu atat mai mult alege un tip de pardoseala care va permite o curatare usoara pe timp indelungat.

  • rezistenta la uzura

Desi optiunile puse la dispozitia cumparatorilor sunt multiple si din ce in ce mai variate, nu te lasa tentat de gustul ofertelor, fara a te gandi la rezistenta in timp la uzura, un criteriu esential. Destinatia incaperii pentru care achizitionezi pardoseala va dicta si nevoia din punct de vedere al rezistentei la uzura. Pentru o zona circulata intens, acest criteriu trebuie sa primeze cu desavarsire, fara compromis. Astfel, vei reusi sa transformi optiunea ta de moment intr-o alegere durabila si eficienta.

  • functia utilitara

Ultimul, dar nu cel din urma, cel mai important aspect din aceasta lista de bifat, criteriul practic este cel care trebuie sa iti ghideze alegerea. Trebuie sa stii ca te poti indrepta spre doua categorii de pardoseli: cele calde (cum ar fi lemnul, PVC sau textile) sau cele reci (ca de exemplu placile ceramice sau din piatra naturala, sticla sau metalul). Optiunile disponibile si calitatile proprii ale acestora vor face diferenta!

Cauti consultanta si specialisti in lucrari de montaj pardoseli?

Milucon.ro iti sta la dispozitie cu echipamente performante, materiale de top, precum si prin personal calificat, dornic de a te ajuta in fiecare moment. Prin experienta si expertiza dovedita, Milucon.ro te va ajuta  aici sa dai tonul potrivit amenajarii din locuinta ta. Bucura-te de frumusetea casei tale cu cele mai potrivite tipuri de pardoseli.

 

Sursa: Agentia Fortin

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply