Parchet triplustratificat. Proprietati si avantaje

0

parchet triplustratificat (2)Dacă vrei să alegi cea mai bună soluție de parchet pentru casa ta, atunci o bună alegere este orice variantă de parchet triplustratificat. În mod cert, aceast tip de parchet triplustratificat este cea mai rezistentă soluție și este perfect și pentru casă și pentru zonele de birouri cu trafic intens. Mai mult, dacă mergi pe varianta parchet triplustratificat atunci îl poți folosi cu încredere și pentru zonele umede ale casei: baie, bucătărie, sau pentru zona cu trafic foarte intens, cum este holul.

Citeste si: Parchet si gresie in baie

Nu cred că există material mai placut, mai cald și mai uman decât lemnul, iar în casă lemnul este esențial. Niciodată nu este prea mult lemn în casă, niciodată nu este o investiție prea mare dacă vine vorba de alegerea parchetului.

Iar dacă este să vorbim despre proprietățile si avantajele pe care le aduce orice variantă de parchet triplustratificat este necesar de spus că acesta este cel mai rezistent, face față cu succes la variațiile de umiditate ambientale, are risc redus de umflare în caz de inundație și un aspect foarte plăcut. În plus  este foarte rezistent la zgârieturi şi are un aspect extrem de elegant.

Citeste si: Parchet in bucatarie. Cum il alegi

Toate tipurile de parchet stratificat este făcut prin suprapunerea a mai multe lame de lemn, lipite și presate la cald. În final acesta este lăcuit. Lemnul folosit pentru fabricarea variantelor mărci și tipuri de parchet stratificat este făcut din stejar, fag, frasin, mesteacăn, dar și nuc, merbau, iroko, wenghe. Statistic vorbind cel mai solicitat tip de parchet triplustratificat este cel în culori deschise şi cu plăci de dimensiuni mari.

Citeste si: Parchet din bambus, solutia ideala

Unul din marile avantaje pe care le au toate tipurile de parchet triplustratificat este că acesta lucrează în timp, comparativ cu cel din lemn masiv, a cărui stabilitate dimensională depinde esențial de umiditatea mediului.

Un avantaj care trebuie luat în calcul pentru variatele tipuri de parchet triplustratificat este faptul că acesta se pretează cel mai bine la încălzirea prin pardoseală.

Citeste si: Cu ce trebuie sa asortezi parchetul

Nu în ultimul rând acest tip de parchet este ușor de montat, dar trebuie acordată atenție maximă la stratul de suport, care nu trebuie să prezinte denivelări mai mari de trei milimetri, să fie curat şi uscat. De asemenea, trebuie lăsat un spaţiu de dilataţie.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply