Parchet in texturi rustice

0

Secretul intr-o amenajare consta in unitatea stilistica, formala, cromatica sau texturala pe care o imprimi obiectelor ce compun ambientul. Chiar daca sunt din registre diferite, daca stii sa le asociezi, pot defini un spatiu armonios.

Integrarea parchetului cu aspect rustic

Parchetul cu texturi si aspect rustic se poate integra cu foarte mare usurinta in mai multe tipuri de amenajare. El nu te limiteaza in momentul in care doresti sa redecorezi incaperea. Aspectul sau foarte natural si plastic imbogateste spatiul dand naturalete locuintei.

Astfel, dupa cum se poate vedea in imaginea de sus, acest parchet se potriveste intr-o camera cu influente romantice si moderne.

Care este secretul?

Secretul consta in modul in care este efectuat montajul, precum si in asocierea lui cu elementele de mobilier. Atunci cand ai un parchet atat de texturat si rustic, este bine ca mobilierul sa fie discret, in nuante deschise pana la alb, iar detaliile, cele care dau vivacitate ambientului, sa fie alese astfel incat sa para manufacturate.

Stabilitate cromatica

Prin acest tip de amenajare, pardoseala ofera stabilitate cromatica ambientului, iar tonurile de alb, galbui sau roz confera fluiditate. Daca preferi un ambient modern cu usoare influente industriale, fii atent ca textura parchetului sa fie unica, iar formele mobilierului sa fie cat mai simple, fara imprimeu sau textura.

Gasesti parchet: aici, aici, aici sau aici.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: MIhaela Radu
Foto: Haro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply