Păpuşi din porumb pentru suflet de copil

0
Carmen Panfiloiu
Carmen Panfiloiu, sat Croici, com. Mătăsari, jud. Gorj
Bună ziua,
S-a terminat vacanţa, dar am rămas cu o mulţime de amintiri, plimbări frumoase din timpul vacanţei, atât eu cât şi copiii. Fiecare are în el suflet de copil… de aici şi actuala scrisoare.
Mama îmi povestea că pe timpul ei nu erau păpuşi sau dacă erau, aveau doar copiii celor mai înstăriţi financiar oameni. Aducându-şi aminte de vremurile grele, a profitat de o zi călduroasă de duminică, pentru a-i arăta nepoatei ei, Rebecca, din ce făcea ea păpuşi, cu ce se juca ea când era mică. Este vorba despre păpuşile din fotografie, care erau în lucru. Sunt păpuşi cu păr din foi de porumb.
Şi-au luat foarfece, foi de porumb, carioci şi s-au apucat de bricolat. Rebecca a fost foarte încântată, ba chiar părul prinţesei l-a şi împletit. Tot din foi de porumb împleteau tot felul de ştergare, care le erau necesare la şcoală. Grele, dar şi frumoase au fost timpurile cele vechi pentru că puneau imaginaţia şi priceperea copiilor la treabă, doar, cum se spune: „Nevoia te învaţă!”. Am vrut să împărtăşesc cu voi această minunată şi relaxantă activitate în speranţa că unii dintre cititori îşi vor aminti de copilărie, iar unii dintre copii vor înţelege ce distractiv este să-ţi creezi singur jucăriile.
O toamnă plăcută să aveţi!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply