(P) Pompa submersibilă și importanța ei în dotarea gospodăriei

0

Anumite achiziții ce vizează confortul din locuință necesită o atenție sporită din partea cumpărătorului. Despre pompa submersibilă știe oricine că reprezintă o investiție importantă, ce trebuie făcută cu cea mai mare responsabilitate.

Pompa submersibila

Numai în deplină cunoștință a caracteristicilor pe care un astfel de sistem trebuie să le prezinte se va realiza și achiziția sa. Susține această măsură și Shop-einstal, un magazin online ce vine în întâmpinarea publicului larg cu varii soluții tehnice, cu accesorii complexe pentru aplicații variate.

Atunci când pompa submersibilă din dotare se defectează sau este vorba despre achiziționarea uneia pentru o locuință nouă sau acolo unde nu a existat una, ideal este a merge nu doar pe recomandările specialiștilor, ci și pe intuiție. Desigur că lipsa experienței ar putea împiedica îndeplinirea acestui ultim aspect. Contează detalii de tipul durabilității, contează calitatea, performanța atinsă de o pompă submersibilă. Și altele sunt detaliile importante a fi luate în considerare și care vor face diferența în utilizarea unui astfel de echipament.

Pentru a ușura selecția celor interesați de astfel de alegeri, specialiștii Shop-einstal.ro oferă un scurt ghid în rândurile următoare, la care se pot raporta toți cei interesați să realizeze o investiție merituoasă.

Pompele submersibile – funcționarea lor și criterii pentru a face alegerea potrivită

Vizavi de aceste sisteme, funcționarea este una relativ simplu de înțeles. Este vorba despre soluția menită să asigure alimentarea cu apă a locuinței. Se referă la extragerea și pomparea apei de la sursă. Ideal este a miza pe un model performant pentru a beneficia de confort sporit. După necesitate, fiecare poate opta pentru un presostat și un vas de expansiune pentru hidrofor. Asta trebuie raportat la nevoile fiecărei locuințe. Ideea este de a menține și o presiune optimă în instalație, reducând din numărul de porniri – opriri. Acest din urmă aspect va dicta și economiile pe care fiecare le va putea realiza.

  • La ce te raportezi înainte de a alege o pompă submersibilă?

În cazul în care achiziția noii pompe se referă la înlocuirea celei defecte, trebuie luată în calcul nevoia de a o monta separat, într-un cămin special, respectiv în cadrul unei camere tehnice.

Unele condiții impun achiziționarea unui model care să se plieze pe nevoi. Astfel, a se avea în vedere situația în care numai o țeavă ajunge în fântănă, pentru că atunci soluția o reprezintă o pompă de hidrofor normală. Pentru cazurile în care sunt două țevi conectate la puț, un model cu ejector va fi necesar. O pompă submersibilă devine necesară acolo unde există și vas de expansiune, iar în locuință ajunge doar o țeavă. Montarea ei se realizează pe fundul apei.

  • Ce putere trebuie să aibă pompa?

În funcție de nevoile locuinței, acestea pot varia. Acolo unde înlocuiește una defectă, specialiștii Shop-einstal.ro recomandă verificarea datelor din plăcuța echipamentului din dotare. Fișa tehnică reprezintă un detaliu esențial mereu de avut în vedere. Aceasta specifică și puterea pompei. Este de dorit ca acesta să fie una mai mare atunci când dorința este de a bifa o rezistență îndelungată și un număr redus de porniri.

  • Despre ce adâncime de pompare este vorba?

Contează enorm acest detaliu în a realiza o alegere potrivită. Va face față un model ce va asigura un anumit debit, stabilit după nevoie, dar și care nu va ceda pentru că a fost suprasolicitat.

Pentru a stabili deci adâncimea, este necesară analizarea documentației întocmite în momentul în care puțul a fost realizat, ce menționează și acest detaliu. Altfel, fiecare poate recurge la măsurarea distanței dintre gura și luciul apei.

  • Ce modele de pompe submersibile sunt recomandate?

Sunt doi parametri importanți de avut în vedere vizavi de asta. Contează astfel care este adâncimea de pompare și apoi debitul necesar. Modelele submersibile sunt necesare acolo unde nivelul apei este mai mare de 8 metri. Detalii mai amănunțite despre cum poți stabili tipul de pompă de care are nevoie locuința ta poți afla solicitând sfatul experților Shop-einstal.ro. De altfel, sunt disponibile informații în acest sens și în secțiunea de blog de pe site-ul menționat.

Accesează shop-einstal.ro, analizează lipsa opțiunilor pe care magazinul ți le pune la dispoziție vizavi de alegerea unei pompe submersibile și comandă varianta cea mai potrivită nevoilor tale.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply