(P) Măsuțe de cafea – cum le alegem și la ce trebuie să fim atenți

0

Măsuțele de cafea sunt indispensabile într-o sufragerie. Un living fără o astfel de piesă de mobilier este asemenea unui fotomodel fără make-up. Exact ca machiajul, o măsuță de cafea deosebită poate completa aspectul camerei, scoțând în evidență frumusețea elementelor din aceasta.

masute de cafea

Dacă ai ajuns să citești acest articol înseamnă că ești în căutarea unei măsuțe de cafea și nu știi pe care s-o alegi. Nu te poți hotărî dacă să alegi una din lemn masiv, cu picioare impunătoare, sau una metalică cu geam, una rotundă sau una pătrată etc. Opțiunile par a fi nelimitate și te pot copleși.

Sfaturile de mai jos te vor ajuta să parcurgi labirintul greu al opțiunilor și te vor ghida către cea mai bună alegere.

Ce trebuie să ai în vedere dacă ești în căutarea unei măsuțe de cafea

Dacă livingul tău pare lipsit de personalitate și îți dorești să îl completezi cu o măsuță de cafea deosebită, ține cont de următoarele:

  • Buget

Prețul măsuțelor de cafea online și offline variază foarte mult. Unele produse pot fi extrem de costisitoare, în timp ce altele pot părea suspicios de ieftine. Înainte de a începe să cauți una trebuie să îți stabilești bugetul, pentru a ști care este prețul maxim pe care l-ai accepta.

În cazul în care ai ochit un model care te-a cucerit și depășește cu puțin bugetul, nu-l da în spate din acest considerent. Achiziționează-l, oricum nu este ca și cum ai cumpăra zilnic o măsuță de cafea!

  • Formă

Forma măsuțelor de cafea se stabilește după ce răspunzi la două întrebări:

  • Ai copii sau animale de casă?
  • Camera este mică, îngustă?

Forma rotundă sau ovală este ideală pentru familiile cu copii mici și/sau animale de casă. Marginile curbate vor preveni eventualele accidente. Măsuțele pătrate sau dreptunghiulare economisesc spațiul.

  • Mărime

Înălțimea măsuțelor de cafea este foarte importantă. În general, se acceptă ca aceasta să nu fie mai înaltă de 3-5 cm față de șezutul canapelei. Pentru o canapea standard, de exemplu, înălțimea unei măsuțe de cafea este în jur de 40-45 cm.

Canapelele mai înalte vor avea nevoie de măsuțe de cafea mai înalte (50-54 cm), acestea fiind mai comune în familiile care au mereu invitați.

  • Funcționalitate

Un factor pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi o măsuță de cafea este care va fi utilizarea sa primară. Măsuța va fi doar decorativă sau va fi folosită ca spațiu de depozitare? Spațiul de depozitare trebuie să fie mare?

Unele măsuțe de cafea moderne vin cu rafturi sau sertare pentru a depozita de la jucării, la reviste și ziare. Indiferent dacă ești în căutarea unei măsuțe de cafea cu spațiu de depozitare sau una fără, cu siguranță vei dori să aibă o suprafață pe care să pui o farfurie sau o cană de cafea fără ca acestea să fie ușor de dărmat. Dacă te gândești doar la decor, ai în vedere o măsuță de cafea cu linii deosebite, dintr-un material care îți place.

  • Material

Materialele din care sunt realizate măsuțele de cafea variază. Există variante de măsuțe realizate din sticlă combinată cu alamă, oțel sau fier forjat. Variantele din lemn, clasice sunt încă la mare căutare, fie că sunt din stejar, arțar, cireș sau nuc.

Atenție însă! Materialele și, în special, calitatea acestora influențează enorm prețul final. O măsuță de cafea din lemn masiv, mai ales dacă are picioare sculptate sau alte modele speciale, va avea un preț mai mare spre deosebire de una simplistă, din metal combinat cu sticlă.

  • Stil

Măsuțele de cafea pot fi create în stiluri diferite: formal, informal, modern sau clasic. Dacă preferi un aspect mai modern, contemporan, alege o măsuță de cafea din sticlă și metal.

Varianta din lemn de stejar poate fi potrivită unei camere amenajate în stil mai rustic. Pentru romantici există măsuțe de cafea rotunde, cu picioare de lemn. Există o varietate mare de stiluri din care poți alege, trebuie însă să ții cont de amenajarea camerei pentru a facilita selecția.

  • Alternative

O măsuță de cafea se poate naște dintr-un obiect care nu avea ca destin această variantă. Trunchiurile de copac, cuferele bunicii sau tabureții pot fi alternative spectaculoase la măsuțele de cafea clasice.

Desigur, aceste variante cer răbdare, măiestrie și atenție, precum și timp pentru a fi create. Dar, în cazul în care ești genul de persoană care promovează recondiționarea și reciclarea, trebuie să iei în calcul și aceste opțiuni.

NoRDA – măsuțe de cafea în stil scandinav pentru toate gusturile

Dacă ai decis în privința bugetului, a stilului, a funcționalității, a mărimii și a materialului, ești gata să cumperi o măsuță de cafea! Poți începe aventura pe site-ul nordashop.com, unde poți găsi cele mai frumoase măsuțe de cafea moderne, în stil scandinav. Materialele naturale, culorile pastelate și liniile simple te vor ajuta să completezi imaginea casei tale într-un mod unic și să creezi atmosfera dorită.

NoRDA pune la dispoziția clienților săi mobilier de calitate premium, din materiale rezistente și elegante. Produsele sunt aduse direct din Suedia și Danemarca pentru a păstra nealterat specificul stilului scandinav!

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply