(P) De ce să treci la mașina de spălat vase

0

Nouă, oamenilor, ne place să credem că nu putem fi înlocuiți. Dar adevărul e că nu trebuie să facem totul singuri. Tehnologia a evoluat spre ajutorul nostru, fie că vorbim despre tratamente revoluționare din medicină sau de un lucru banal precum spălatul vaselor. Mașina de spălat vase este o binecuvântare pentru orice gospodărie, iar mai departe vom demonta toate miturile care susțin contrariul.

Prețul / costurile de întreținere

Cea mai evidentă barieră în cumpărarea unei mașini de spălat este prețul. Dar nu trebuie să fie așa. Aceste electrocasnice sunt mult mai accesibile în prezent, ca să nu mai vorbim că le poți lua și de la Flanco în rate, de exemplu.  Iar dacă vorbim de costurile cu apa, curentul și detergentul, ne lovim probabil de cel mai nerealist mit. Mașinile moderne de spălat vase consumă mai puțin decât dacă ai spăla vasele manual. Și nici nu mai e nevoie să clătești vasele înainte să le încarci în mașină. Deci, per total, câștigi și bani, și timp.

Gradul de curățare

Unul dintre cele mai invocate argumente împotriva mașinilor de spălat vase este faptul că acestea nu spală suficient de bine. Dar pur și simplu nu este așa. Cel puțin, dacă vorbim de aparatele moderne, prezente acum pe piață. În primul rând, acestea dispun de senzori de murdărie, care depistează cât de murdare sunt vasele, dacă au grăsimi sau pete. În funcție de acești factori, își reglează puterea de spălare, pentru eficiență maximă. Iar dacă au de-a face cu vase foarte murdare, apelează la artileria grea: jeturile de înaltă presiune, la temperaturi de 60 de grade Celsius. Ceva ce tu nu vei putea niciodată să obții prin spălare manuală, parțial pentru că pielea umană nu poate suporta astfel de temperaturi. Apoi, fiecare mașină de spălat vase are diverse programe, destinate anumitor tipuri de vase. Ca să speli perfect paharele de sticlă sau vasele de inox sau farfuriile de porțelan. De ce să freci la tigăi, când poți să lași tehnologia să-și facă treaba?

Timpul economisit

Poate că nu ai atât de multe vase de spălat zilnic. Și atunci te gândești că n-are sens să-ți iei o mașină care trebuie încărcată, programată și care petrece ore în șir spălând 3 farfurii și două furculițe. Există și pentru tine variante. Nu toate mașinile de spălat vase sunt mastodonți care trebuie integrați în mobilierul de bucătărie. Sunt multe modele compacte pe piață, care au nevoie doar de un spațiu pe blat. Și care sunt special concepute pentru familii mai mici. Astfel, nu doar că sunt ușor de încărcat și pornit, dar au și programe de funcționare mai scurte. În jumătate de oră, poți să speli toate vasele de după o petrecere, de exemplu. Iar tu nu faci nimic în tot acest timp. Sau faci ce-ți place ție, fără să stai lipit de chiuveta din bucătărie.

Sănătatea pielii

Despre detaliul ăsta nu prea se vorbește. Dar numai cine spală vasele în fiecare zi știe cât de nociv este detergentul pentru pielea mâinilor. Până la urmă, e conceput pentru a elimina grăsimile, nu? Și face asta, indiferent dacă sunt grăsimile din cratiță sau de pe mâinile tale. Oricât de bine ar fi testate dermatologic, toate produsele de acest gen îți aspresc pielea. O mașină de spălat vase te scapă total de contactul cu chimicalele.

Încă nu ești convins să treci la mașina de spălat vase? Înarmează-te cu un card de cumpărături precum CardAvantaj și cumpără una în rate fără dobândă*. O să-ți dai seama în scurt timp că nu poți trăi fără ea.

 

 

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 

 

Sursa foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply