(P) De ce să alegi un recuperator de căldură pentru camera copilului

0

Un bebeluș este cea mai frumoasă surpriză pe care o poate face viața. De când află marea veste, părinții încep să își facă mii de planuri, iar printre acestea se găsește și amenajarea camerei viitorului membru al familiei.

recuperator de caldura

Amenajarea nu vizează însă toate aspectele importante, cum ar fi ventilația în încăpere, atenția căzând mai mult pe alegerea și aranjarea mobilierului, culoarea pereților sau tematica generală. Acest lucru nu înseamnă că viitorii părinți sunt neatenți, ci doar prea entuziasmați.

Care este rolul ventilației în camera copilului?

Ventilația în camera copilului are, în mare, același rol ca și în cazul celorlalte camere dintr-o locuință – de a permite aerului să circule corect în interior. O ventilație eficientă va purifica aerul, va ține la distanță praful și alergenii și, cel mai important, va menține un nivel optim de umiditate.

Motivul pentru care achiziționarea unui sistem de ventilație performant devine obligatorie este dat de faptul că un copil este mult mai sensibil, atât la variațiile de temperatură, cât și la factorii poluanți și la umiditatea crescută sau scăzută.

Motive pentru care este necesar un sistem de ventilație cu recuperare de căldură în camera copilului

Un ventilator cu recuperare de căldură montat în camera unui copil va avea grijă de sănătatea acestuia. Fiind un aparat performant, acesta:

  • Purifică aerul din camera micuțului

Micuții sunt fragili, iar sistemele și organele lor sunt încă în plină dezvoltare. În plus, au tendința de a băga totul în gură și de a fi mereu cu mâinile pe jos și pe obiectele din jur. Astfel, ei intră în contact cu nenumărați poluanți, de la cei produși de traficul din zonă, care pătrund pe fereastră, la vaporii emanați de piesele de mobilier, covoare etc.

Specialiștii au demonstrat că aerul din încăperi este de 2 până la 5 ori chiar mai poluat față de cel din exterior, arătând astfel că mediul care ar trebui de fapt să ne protejeze, ne amenință sănătatea. Dacă noi, cei mari, suntem mai rezistenți, nu se poate spune același lucru despre organismul sensibil al unui bebeluș.

Recuperatorul de căldură pentru aerisire Prana, grație schimbătorului de căldură din cupru, crează un mediu ce asigură decontaminarea aerului, unde virușii, bacteriile și microbii își pierd viabilitatea. Acesta are sistem de auto-curățare, nefiind necesare filtre cu potențial de contaminare care să necesite schimbări periodice.

  • Păstrează o temperatură optimă

Specialiștii susțin faptul că temperatura optimă în camera unui bebeluș trebuie să se încadreze în intervalul 18-20 de grade Celsius. Părerile diferă însă de la o țară la alta, în România intervalul recomandat fiind 20-22 de grade Celsius.

Sistemul circulator al unui nou născut este încă insuficient dezvoltat, astfel că modul în care reacționează la schimbările de temperatură este diferit față de cel al adulților. De aceea, sănătatea îi poate fi pusă în pericol aerisind clasic încăperea, mai ales în timpul iernii.

Cu ajutorul unui ventilator cu recuperare de căldură nu va mai fi nevoie de deschiderea geamurilor pentru a împrospăta aerul. Datorită tehnologiei dublu flux, recuperatorul Prana va face ca admisia și evacuarea aerului să aibă loc simultan și continuu, fără a amesteca fluxurile de aer și fără a se pierde căldura în timpul iernii sau răcoarea în timpul verii, după caz.

  • Menține un nivel optim de umiditate

Un grad ridicat de umiditate într-o încăpere este asociat, de regulă, cu apariția mucegaiului. Acesta din urmă se dezvoltă în zonele mai reci din locuințele în care umiditatea este crescută și poate cauza tuturor locuitorilor acestora probleme grave, cum ar fi astmul.

În camera copilului umiditatea trebuie menținută între 40 și 50%, 55% fiind chiar valoarea preferată a micuților. Un hidrometru este util pentru măsurarea gradului de umiditate, însă aceasta din urmă nu trebuie conștientizată doar, ci și menținută la un nivel optim, astfel încât să asigure un mediu sănătos.

Optându-se pentru un recuperator de căldură, nivelul umidității va fi cel normal, mucegaiul și igrasia vor fi eliminate, iar cu ele și mirosurile neplăcute. Cel mic se va bucura de un aer proaspăt și curat, în care se găsește cantitatea normală de oxigen necesară dezvoltării armonioase a organismului său delicat.

Recuperatoare de căldură Prana – produse care protejează sănătatea întregii familii

În prezent, există mai multe sisteme de ventilație cu recuperare de căldură pe piață. Cele de la Prana, însă, se remarcă prin multiplele beneficii pe care le aduc, în special datorită tehnologiei revoluționare dublu flux pe care o folosesc și a schimbătorului de căldură din cupru cu proprietăți antiseptice recunoscute.

Pentru case și vile, specialiștii recomandă modelele «Prana-150» și «Prana-200G». Acestea au dimensiuni reduse, consum de energie mic, între 6 și 32 Wh, eficiență energetică de până la 92% și un raport calitate preț excelent. Montajul se realizează facil, în cel mult două ore, fără praf și fără lucrări de reparații ulterioare, iar controlul se face simplu, cu o telecomandă sau cu un comutator reostat.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply