(P) Cum se cumpără cea mai bună baterie auto?

0

Cel mai bun sfat pentru posesorii de autoturisme este să nu aştepte până în momentul în care bateria este complet epuizată şi devine inutilizabilă.

Poate apărea situaţia neplăcută în care maşina nu mai porneşte, caz în care va fi nevoie de ajutor din partea unui alt posesor de vehicul de la care să ia curent. Într-un astfel de caz, cea mai buna soluţie este o baterie Rombat de bună calitate, care să reziste în orice condiţii.

Baterii Rombat – compatibilitatea cu maşina

Compatibilitatea cu vehiculul este cel mai important aspect de care trebuie să se ţină cont pentru achiziţionarea unei baterii auto. Caracteristicile care indică tipul de baterie auto sunt menţionate în cartea tehnică a vehiculului şi sunt definite, în general, de amperaj şi dimensiune.

Fiecare cumpărător ar trebui să respecte aceste instrucţiuni oferite de producător, pentru ca abaterile de la capacitate şi dimensiune generează imposibilitatea de a utiliza piesa pe maşina pentru care a fost cumpărată.

Având în vedere că există baterii Rombat ieftine pentru aproape toate tipurile de maşini, alegerea nu ar trebui să fie grea. Specialiştii spun că amplasarea climatică a României nu este una favorabilă pentru bateriile auto, deoarece iernile sunt foarte reci şi verile sunt foarte calde.

Temperaturile extreme determină deteriorarea prematură a bateriilor şi, de aceea, sunt recomandaţi acumulatorii care au autodescărcare cu efect redus, cu consum minim de electroliţi şi apă.

Cum se alege dimensiunea corectă a bateriei auto Rombat

Dimensiunea poate fi aflată de la vechiul acumulator sau din manualul vehiculului. Se va ţine cont de lungimea şi înălţimea acumulatorilor noi. În ceea ce priveşte înălţimea, bateriile comercializate pe teritoriul Uniunii Europene pot fi găsite în două dimensiuni standard – 190 mm sau 175 mm.

Nu se recomandă alegerea unei înălţimi mai mari, deoarece bateria nu va încăpea în spaţiul care îi este destinat. Această regulă se aplică pentru toate dimensiunile. Avantajul este că pot fi achiziţionaţi acumulatori auto Rombat de orice dimensiune necesară.

Tipuri de baterii auto Rombat

Bateriile auto sunt clasificate în două categorii principale:

  • baterii auto cu acid şi plăci de plumb;
  • baterii auto alcaline.

Bateriile auto alcaline sunt mai greu de găsit, în timp ce bateriile cu acid pot fi cumpărate dintr-un număr imens de magazine şi se împart în alte două subcategorii importante:

  • baterii auto care implică mentenanţă periodică;
  • baterii auto fără mentenanţă.

Cele mai recomandate baterii auto Rombat sunt cele fără mentenanţă, pentru că altfel va fi necesar ca posesorul autoturismului să completeze periodic acidul din interiorul bateriei. Electrolitul reprezintă o soluţie formată din acid sulfuric şi apă, care este preparată extern şi trebuie turnată în acumulator. Din motivul acesta este recomandat să fie cumpărată o piesă care are electrolit gelificat şi o carcasă etanşă, aşa cum sunt modelele de baterii auto ce pot fi găsite la Rombat.

Polaritatea unei baterii auto

Polaritatea este cea care indică poziţia bornelor şi utilizatorul are posibilitatea de a alege între pozitiv-stânga şi pozitiv-dreapta. Ultima variantă este denumită şi polaritate normală, pentru că bornele bateriilor din Europa sunt configurate în acest fel.

Neobat oferă baterii auto Rombat la un preţ avantajos

Cumpărătorii care sunt interesaţi doar de ideea de baterii Rombat preţ se bucură de cele mai bune preţuri pentru baterii auto de cea mai bună calitate, în magazinul online Neobat. Bateriile oferite de compania Rombat sunt fiabile, au costuri mici şi, cu ajutorul lor, conducătorul auto va fi mereu în siguranţă. Durabilitatea acestor baterii este recunoscută şi apreciată de toţi utilizatorii.

Deoarece tot mai mulţi şoferi au înţeles nevoia de a avea o baterie de cea mai bună calitate, care să reziste o perioadă îndelungată schimbărilor climatice existente din România şi care să se comporte impecabil la temperaturi extreme, atât pozitive cât şi negative, bateriile Rombat sunt din ce în ce mai căutate şi sunt recomandate pe toate forumurile de specialitate, de şoferi cu experienţă.

În plus, există avantajul de a putea găsi orice tip de baterie dorit pentru orice model de maşină, indiferent de tensiunea necesară sau de dimensiuni. Cu ajutorul companiei Neobat, fiecare şofer se poate bucura de experienţa utilizării unei baterii de calitate.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply