(P) Cum îți menții casa curată pe tot parcursul verii, în câțiva pași simpli

0

curatenie de vara

Atunci când te pregătești de curățenia de vară, sunt câteva aspecte de care ar fi bine să ții cont, indiferent de natura căminului tău. Fie că locuiești în mijlocul unui oraș aglomerat sau, dimpotrivă, într-o zonă liniștită de la periferia acestuia, aerul curat, mobila strălucitoare și tapiseriile imposibil de curate sunt punctele cheie cu care ar trebui să începi „ritualul”.

Începutul verii poate pune multe probleme când vine vorba de casă, chiar dacă este, de obicei, asociat cu vacanțele la mare și orele lungi petrecute pe terasă – în realitate, însă, va trebui să petreci la fel de mult timp înăuntru, ceea ce înseamnă că trebuie să te pregătești din timp pentru curățenia de vară. Află în continuare care sunt pașii prin care poți elimina sau ameliora efectele pe care temperaturile neprietenoase și gradul ridicat de poluare le pot avea asupra căminului tău pe timp de vară.

  1. Începe cu cămara!

Curățenia ar trebui să înceapă mereu cu produsele cel mai ușor perisabile, iar aici nimic nu poate detrona alimentele din cămară sau din frigider. Pentru că o casă curată este una în care nu există produse expirate sau legume și fructe trecute, propune-ți să renunți la toate alimentele pe care nu le mai poți folosi.

  1. Nu uita tapiseria

Indiferent că vorbim de o canapea din piele sau una din material textil, tapiseriile din casă ar trebui să arate întotdeauna imposibil de curat. Optează cu încredere pentru soluții de specialitate sau, dacă preferi o variantă homemade, apelează la clasicul oțet, în combinație cu uleiuri parfumate, pentru a scoate din țesături petele încăpățânate.

  1. Păstrează aerul proaspăt și curat, în fiecare zi

Elimină mirosurile neplăcute din casa ta, renunțând la obiceiurile care le cauzează. Odorizantele de cameră, lumânările parfumate sau uleiurile esențiale pot contribui la un aer plăcut mirositor, însă nu sunt suficiente, în cazul în care ești fumător.

O variantă inovatoare de încălzire a tutunului, însă, poate avea efectul dorit. Dispozitivul IQOS promite să lase mai puțin miros în urma utilizării și nici un pic de scrum, fiind astfel o alternativă ideală în cazul adulților care altfel ar continua să fumeze țigări convenționale. Intră pe promisiunea.ro și află mai multe despre promisiunea IQOS.

  1. Renunță la a mai acumula obiecte inutile

Marie Kondo spunea în cartea ei că cea mai bună metodă pentru a trăi sănătos și curat este formată din trei pași: simplifică, organizează şi depozitează! Mai mult, tot guru-ul japonez spunea că atunci când un obiect nu îți mai induce o stare de fericire sau mulțumire, poate că ar fi mai bine să renunți la el. Așadar, ia la rând diversele obiecte, reviste sau cadouri primite de-a lungul anilor și decide fără ezitare ce va rămâne și ce nu.  

  1. Nu ai niciodată suficient de multe plante

Se știe că plantele de apartament sau de grădină pot avea beneficii semnificative pentru cei care conviețuiesc cu ele, contracarând într-o mare măsură factorii poluanți ce îți pot afecta sănătatea. Asigură-te, însă, că și plantele tale au o viață cel puțin la fel de sănătoasă: șterge-le periodic de praf, pulverizează-le, ocazional, cu apă proaspătă și păstrează mereu o temperatură optimă pentru varietatea de plante aleasă. Mai mult decât atât, dacă te simți aventuros, achiziționează cu încredere o nouă plantă care să „filtreze” pentru tine substanțele poluante și nocive, precum cactusul, dracaena, monstera sau ficusul.

 

 

 

Sursă foto: IQOS

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply