(P) Cele 5 etape principale in realizarea proiectului de casa

0

proiect de casa

Constructia unei case reprezinta un pas foarte important, dar si o mare necunoscuta pentru majoritatea proprietarilor. Erorile tehnice ce ar putea surveni sunt greu de evitat, iar cel mai grav este ca unele dintre ele ajung a fi observate abia dupa mutarea in noua locuinta. Adesea, ele ar putea fi reparate, insa toate acestea implica o noua sesiune de cheltuieli epuizante.

In cele mai multe dintre cazuri, actiunile manifestate de fenomenele naturale sunt cele care scot la iveala toate aceste deficiente majore ce tin de structura si rezistenta. In scopul evitarii unor asemenea greseli, care sa conduca la construirea unei replici nereusite a casei visate, este necesara o documentare eficienta si colaborarea cu o echipa de specialisti.

Pentru a da startul unei misiuni care sa se incheie cu succes va trebui sa acorzi o atentie deosebita fiecarei etape, prima dintre acestea fiind alegerea unui proiect de casa. In acest sens, se opteaza pentru ajutorul profesional din partea unei autoritati, a unui birou ce realizeaza proiecte de case sau cel putin a unui arhitect. Prin prisma faptului ca acest lucru implica anumite costuri mai mari, clientii devin nesiguri cu privire la importanta acestor servicii.

Un asemenea proiect, daca va prezenta erori sau este neadecvat din anumite puncte de vedere, va face ca investitia sa devina considerabil marita in vederea remedierilor si adaptarilor ulterioare. Astfel, „ strategia economica” facuta prin alegerea unui proiect ieftin se transpune in fapt, intr-un numar mare de pierderi in executie, iar pe termen lung se poate vorbi chiar de refacerea unei case terminate. O casa bine gandita inca de la inceput conduce la realizarea unor economii reale, iar cu ajutorul unui proiect de calitate se ajunge si la simplificarea cheltuielilor pe care le implic achizitionarea de materiale.

Echipa de proiectari constructii civile Smart Home Concept iti explica toti pasii pe care sa ii ai in vedere atunci cand vizezi alegerea unui proiect de casa.

  1. Alegerea echipei de proiectare

Arhitectul are un rol foarte important deoarece el este cel care iti va pune pe hartie casa visurilor tale. Alegerea firmei de arhitecti nu se realizeaza intr-o maniera superficiala, ci pe baza unor recomandari si specificatii serioase din partea unor persoane competente.

Pentru a intelege importanta colaborarii cu acesta, afla ca el este cel care nu doar se ocupa schitele casei tale, ci si cel care asigura functionalitatea si estetica locuintei tale. Acesta dimensioneaza incaperile si le situeaza in functie de scopul utilizarii, iti amplaseaza ferestrele in functie de punctele cardinale si se asigura ca vei avea parte de suficienta lumina naturala. Tot el concepe si fatada casei, aspect care este foarte important deoarece este prima imagine cu care ia contact orice persoana din jur.

  1. Certificatul de urbanism

Proiectul locuintei pe care doresti sa o materializezi printr-o constructie impunatoare va trebui sa se incadreze in cerintele unui certificat de urbanism emis de autoritatea competenta locala. Este indicat ca aceste demersuri de obtinere a certificatului sa le faci inainte de a achizitiona terenul pentru a dispune de toate datele viitoarei constructii. Firma Smart Home Concept te scapa de aceste birocratii anevoioase, obtinand pentru tine toate avizele si acordurile mentionate in continutul acelui act.

  1. Constrangerile amplasamentului

Pozitionarea, utilitatea si deschiderea sunt doar trei dintre constrangerile pe care un teren le pune unei case. Este necesar sa acorzi un studiu atent tuturor acestor detalii, fiecare dintre aceste aspecte avand rolul de a schimba o serie larga de elemente. Fie ca doresti sa te orientezi catre construirea unei locuinte modeste, fie ai nevoie de idei de proiecte case moderne, o parere avizata din partea expertului reprezinta o parte absolut indispensabila.

  1. Alegerea proiectului

In cadrul acestei etape, poti lasa totul pe mana libera a specialistului, el fiind cel care dupa o evaluare atenta a locului in care doresti amplasarea constructiei va realiza lucrarea proiectului. Ideile tale cu siguranta sunt valorificate pentru ca, in fond, tu esti proprietarul viitoarei case, insa este important sa nu ai tendinta de a controla prea mult. Multi clienti sunt de parere ca atat timp cat platesc isi pot spune cuvantul asupra oricarui lucru, fapt total gresit. In limita conditiilor existente din punct de vedere legislativ si tehnic, echipa de proiectari iti va adapta cerintele si schitele acestui demers.

  1. Estimarea costurilor

Latura financiara a unui proiect de casa creeaza destul de multe provocari. Cel mai bine este sa ai o viziune clara si reala asupra situatiei financiare a proiectului tau. Asadar, iti poti calcula orientativ costurile pentru realizarea casei, cu numarul de dormitoare, bai, bucatarie, living, dar si materialele care sunt incluse in realizarea acesteia. Este recomandat sa se stabileasca si un buget de la inceputul proiectului, pentru a nu fi nevoit ca mai tarziu sa ai obligatia de a face o serie de compromisuri, iar fiecare zi petrecuta in acea casa sa te nemultumeasca prin faptul ca nu se ridica la asteptarile tale.

Proiectul unei case reprezinta un pas esential, iar daca iti doresti un rezultat favorabil, este indicat sa urmezi sfaturile de mai sus. Smart Home Concept propune proiecte de casa care se bucura de o mare popularitate datorita modului in care se imbina armonios conceptul arhitectural deosebit cu solutiile tehnice inovative in vederea unei bune functionalitati.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply