(P) 4 elemente care nu trebuie să lipsească dintr-o locuință cu design scandinav

0

design scandinav

Să obțineți un design incredibil de inspirație nordică poate fi mai ușor decât v-ați fi putut imagina vreodată dacă analizați liniile principalele ale stilului și dacă vă achiziționați câteva din piesele de bază ale acestui mod de amenajare atât de apreciat.

Crearea unui decor de impact se face respectând rigorile design-ului nordic: simplitate, eleganță, naturalețe și funcționalitate.

Piesele se îmbină cu ușurință, grație acestui stil lipsit de elemente decorative inutile. Spațiul locuit este prețuit la adevărata lui valoare, fiind complimentat prin amenajarea cu piese de mobilier minimaliste, care să păstreze impresia de aerisire și prospețime.

Puteți aduce rafinamentul nordului în casele voastre foarte simplu, dacă vă axați pe elementele ”must-have” ale acestui stil simplu și sofisticat deopotrivă.

  1. Dulapuri moderne cu linii simple

Dulapurile sunt piese de mobilier indispensabile într-o locuință. Veți observa că modelele de inspirație scandinavă păstrează ideea de simplitate și funcționalitate extinsă, multe dintre acestea fiind confecționate din lemn deschis la culoare, pentru a nu încărca vizual camera în care sunt puse.

Totuși, pentru încăperile cu spațiu generos sau pur și simplu pentru cei care doresc un accent de culoare, există și o gamă diversificată de dulapuri moderne în nuanțe tari, individualizate. Mai mult, dulapurile pot fi chiar multifuncționale, existând modele cu agățătoare stil cuier pe partea exterioară sau cu diferite alte suporturi.

  1. Rafturi și etajere

Soluțiile practice de stocare sunt elemente ce nu lipsesc dintr-un decor scandinav autentic. Ca și restul mobilierului, acestea merg tot pe linii concise, ordonate și  practice.

Stilul nordic mizează pe foarte multe astfel de piese, confecționate din lemn sau alte materiale naturale, care contribuie în mod semnificativ la organizarea spațiului, dar și la afișarea într-un mod plăcut a obiectelor decorative, ramelor foto, cărților sau a colecțiilor personale. În funcție de cât de spațioasă este locuința, puteți alege rafturi ce se amplasează pe suprafețe plane sau etajere suspendate.

  1. Vitrine moderne

Piese de interes în camera de zi, modelele de vitrine pentru living conferă un look chic locuinței. Aceste piese sunt interesante atât prin designul lor, cât și pentru obiectele decorative pe care le pun în valoare.

Musafirii casei vor aprecia aceste vitrine moderne, care se integrează perfect în orice decor, fiind potrivite chiar și pentru hol. Fabricate din materiale premium, din sticlă și lemn superior calitativ, vitrinele sunt piese scandinave autentice, ce înglobează cu succes rafinamentul și utilitatea.

  1. Textile din materiale naturale

Pentru că poate crea impresia unui decor rece, stilul scandinav trebuie să fie „încălzit” prin folosirea unor materiale naturale precum lâna, inul sau bumbacul. Astfel, husele de canapele, cuverturile, perdelele și draperiile, covoarele, pernele decorative, prosoapele și toate textilele din locuință trebuie să fie fabricate din materiale de calitate, care să completeze eleganța pieselor de mobilier.

Din punct de vedere cromatic, textilele mici, cum ar fi fețele de pernă sau lenjeriile, pot avea nuanțe tari, însă este recomandat ca perdelele, draperiile și covoarele să aibă nuanțe pastelate, pentru a crea impresia de spațiu aerisit și mărit.

NORDA: furnizorul dumneavoastră de mobilier și decorațiuni în stil scandinav

Chiar dacă stilul nordic a prins foarte bine în România, în continuare există puține locuri unde puteți găsi mobilier și accesorii autentice.

NORDA este un magazin online care își asigură stocurile direct din Peninsula Scandinavă, pentru a aduce în casele clienților adevăratul stil nordic. Fiind singurul de acest tip din nord-vestul țării, NORDA se bucură să fie magazinul preferat de mobilă și decorațiuni a unui număr din ce în ce mai mare de clienți atrași de acest tip de amenajare și nu numai.

Pe site-ul nordashop.com veți găsi o gamă diversificată de produse pentru casă, de la dulapuri moderne și alte piese de mobilier elegante, la textile, decorațiuni și corpuri de iluminat, care vor aduce stilul nordic în casa dumneavoastră.

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply