O idee pentru holul tau

0

Am o idee pentru holul tău!
Holul este una din încăperile principale din casă, dar deseori este foarte greu de amenajat fie pentru că este prea mic sau prea întunecat. În realitate este imposibil să nu existe o soluție ideală pentru holul tău, indiferent cât ar fi acesta de neprietenos. De fapt aceasta este una din regului care îi fac pe cei care se ocupă de amenajarea interioarelor să gasească mereu soluții. Ei știu că fiecare apartament, fiecare casă, fiecare încăpere are o formulă ideală de amenajare interioară, iar decoratorii au răbdarea și perseverența de a o căuta și de a o găsi. În plus au și imaginație.

idee pentru holul

Exact așa stau lucrurile și cu holul tau. Iar în ajutorul tău, venim cu o idee pentru holul tău și câteva detalii simple ca să te ajute să o pui în practică simplu și fără prea mari costuri.

Farmecul acestei combinații este dat de simetria perfectă și de contrastele cromatice. Acestea sunt și detaliile pe care trebuie să le urmărești pentru a pune în parctică această idee pentru holul tău. Este vorba despre o consolă simplă pe care o poți găsi în magazine sau pe care o poate face orice tâmplar priceput. Liniile simple sunt cele care dau eleganță. Consola poate fi vopsită în orice culoare, dar pentru reușită alege o nuanță în contrat puternic cu peretele. Aici s-a mers pe un perete gri-cenușă și pe o consolă vopsită în alb strălucitor, lăcuit. Dacă vei face piesa de comadă vei putea stabili dimensiunile în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Lățimea consolei poate varia de la 20 la 40 de centimetri în funcție de spațiul pe care îl ai, iar lungimea acesteia o poți adapta la dimensiunile holului tău.

Consola este piesa de bază, dar este cu adevărat pusă în valoare de detaliile de decor – obligatoriu simetrice de deasupra, și cele două taburete în contrast armonic din punct de vedere cromatic.

Taburetele sunt spatii de depozitare – sunt goale la interior, sunt pe roți pentru a se deplasa ușor și trebuie alese pentru a ocupa exact spațiul de sub consolă. Trebuie să fie în acord cu lățimea consolei. Ideal este ca acestea să poată sta perfect sub consolă.

Elementele de decor pot să fie desene, fotografii de autor sau oglinzi, dar simetria și alegerea ramelor identice si subțiri (are ca efect largirea spațiului), face din rigurozitatea detaliilor un ansamblu foarte primitor, degajat, simplu, elegant și estetic. Nu folosi niciodată fotografii de familie, ci doar desene sau imagini simple, eventual abstracte sau geometrice, chiar și repetate, care vor merge foarte bine cu liniile simple ale ansamblului.

Să mai adaugăm tot ca idee pentru holul tău, că dacă vei avea un perete alb consola poate să fie neagră, ramele negre, iar taburetii roz, rosii sau galben electric. Pentru un perete în culori pastelate alege o consolă în tonuri închise, gri sau negre sau într-o culoare foarte intensă, din aceeași categorie cu nuanța peretelui. Ramele pot fi negre, iar tabureții negri sau gri, dacă folosești o consolă colorată sau în tonuri vii dacă consola este neagră.

Spor la treabă!

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply