Efectele nucilor asupra sănătăţii II

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Ioana Ciolacu, Buzău
Dragi cititori,
Continuăm articolul despre efectele benefice ale nucilor început aici.
Grăsimea nucilor este benefică, iar corpul o absoarbe imediat, îi dă energie şi ajută la dezvoltarea muşchilor.
Uleiul de nucă are deosebite beneficii pentru sănătate: este o sursă extrem de bogată de antioxidanți, conține melatonină (un hormon ce reglează ceasul biologic al organismului), reduce colesterolul rău, riscul apariției bolilor cardiace, ameliorează inflamațiile, este util în litiază renală, arsuri solare, dermatoze, pentru întreținerea frumuseții. Uleiul de nucă este o alternativă delicioasă la uleiul de măsline, putând fi folosit în sosul pentru salate şi la unele preparate culinare. Mâțişorii de nuc macerați în miere sunt foarte utili împotriva anemiei şi anorexiei.
Pentru scăderea glicemiei, pentru combaterea transpirației excesive, dar şi ca tonic pentru convalescenți se face o infuzie dintr-o linguriță de frunze de nuc mărunțite, peste care se toarnă o cană de apă clocotită. Se acoperă timp de 10-15 minute, se strecoară şi se beau două căni pe zi. Frunzele se folosesc şi în cosmetică, pentru că au un efect dezinfectant. Se face o infuzie din 4 linguri de frunze uscate mărunțite şi o cană de apă clocotită. Se lasă acoperită 15-20 minute, se strecoară şi se aplică apoi comprese cu pansament steril pe zona afectată de acnee, inflamații, puncte negre.
Pentru întărirea rădăcinii firului de păr, regenerarea lui şi obținerea de reflexe brune, se prepară infuzie din 50 g de frunze mărunțite, peste care se toarnă un litru de apă clocotită. Se acoperă 20-25 minute, se strecoară şi se clăteşte părul. Pentru tratarea infecțiilor faringo-bucale se prepară decoct din 1-2 linguri de coajă verde de nucă la o cană cu apă. Se fierbe timp de 10 minute, se lasă la răcit, după care se face gargară sau se clăteşte bine gura de 2 ori pe zi. Coaja de nucă verde mai poate fi folosită şi pentru a scăpa de negi. Ceaiul din coji de nuci uscate sau în amestec cu ceapă este foarte eficient pentru orice tip de tuse. Așadar consumați zilnic câte 5 nuci, de preferință hidratate de seara. Pentru mine, nucile au un efect deosebit! Sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply