Nephentes – Plantă carnivoră

0

Nephentes este o plantă carnivoră originară in zonele tropicale umede, mai ales in Asia de SE şi in insula Borneo. In ultimul timp, unele specii pot fi intalnite şi in zone mai reci. De cele mai multe ori sunt plante agăţătoare, adaptate să urce in copaci sau in tufişuri, dar pot fi crescute şi in ghiveci.

Nephentes  - Plantă carnivoră (3)Urnele plantei, acei săculeţi care se formează la capătul unui carcel, din frunze, sunt capcane mortale pentru insecte, dar şi pentru păsări şi mamifere mici. Variază ca mărime de la 4 cm la 30 cm, unele fiind atat de mari, incat pot reţine şi un litru de fluid sau un şoarece.

Citeste si: Dionea, balaurul cu sapte capeteNephentes  - Plantă carnivoră (2)

Nephentes sunt plante ornamentale foarte indrăgite de grădinarii pasionaţi. Dacă frunzele sunt intr-o nuanţă verde inchis şi asemănătoare la toate speciile, capcanele sunt unice la fiecare specie, in unele cazuri spectaculoase, cu forme şi culori incredibile. O plantă crescută in bune condiţii este o minunăţie! Merită să incerci să cultivi aşa ceva, dar fii sigur că planta achiziţionată se potriveşte locului pe care i l-ai ales.

Citeste: Plante carnivore in apartament!

Nu uita, atunci cand o cumperi, cere vanzătorului toate detaliile necesare unei dezvoltări optime, altfel o să te bucuri doar de frunze, nu şi de frumoasele urne.

De unde se pot cumpăra? De la orice florărie.

Text : Patricia Usurelu

Foto:Morguefile

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply