Momente festive într-un cadru cu prestanță

0

Momente festive într-un cadru cu prestanță – Într-o astfel de bucătărie, fiecare zi este o sărbătoare, deoarece prin frumusețea și eleganța ei aduce un plus de bine în viața proprietarilor. Designerii La Maison au decorat-o discret în prag de primăvară, scoțând în evidență prețiozitatea detaliilor.

Mobilierul este din lemn masiv,  realizat pe comandă. Mașina de gătit, cu un design superb, este model Grand Castel, de la brandul La Cornue. Costă 89.548 lei și este disponibil prin La Maison.

Sărbătorile de peste an reprezintă momente prielnice pentru a face schimbări tematice în fiecare încăpere, revitalizând astfel atmosfe-ra. Provocarea cea mai mare în astfel de situații este să personalizezi diverse spații cu piese adaptate funcționalității camerei, dar să obții în final un concept unitar de decorare a locuinței. În cazul unei bucătării elegante, cum este cea produsă pe comandă în fabrica La Maison, expresia „less is more“ își găsește cea mai clară concretizare.

Pentru un look armonios și prețios a fost folosită marmura, în dale mari, nu doar pentru realizarea blaturilor, ci și pentru placarea peretelui din dreptul zonei de gătit.

Piese deco vintage aduc o notă artistică ambientului. Carafele din porțelan sunt de la brandul Mis en Demeure și au prețul de 528 lei/model mic și 638 lei/model mare, la La Maison.

Scoate din context toate acele mici obiecte uzuale, necesare în bucătărie și lasă suprafețele prețioase să își etaleze frumusețea naturală. Pe blaturile din marmură așază carafe din ceramică patinată sau porțelan antichizat, din care să se reverse dezinvolt buchete cu flori de sezon. Completează cadrul cu seturi de farfurii ori cești frumos decorate cu motive florale bogate. Dacă vrei să folosești tișlaifăre sau placematuri, acordă atenție alegerii materialului și modelului. Când este vorba despre momente festive, orientează-te spre cele din țesături fine, brodate, în culori elegante și uni.

O compoziție delicată trebuie să atragă prin culorile calde. În acest caz, farfuriile pastelate sunt de la Gien și costă 211 lei/buc. Vaza din sticlă (190 lei) cu pattern auriu este de la Mis en Demeure. Toate sunt de la La Maison.

Ușile casetate ale dulapurilor cu modele arcuite sunt o interpretare actuală a sculpturilor din lemn din perioada Art Nouveau. Calitatea finisajului, precum și modelele în relief conferă noblețe mobilierului.

Accesorii în ton cu primăvara

Sunt piese cu forme joviale, care abia așteaptă să le scoți în evidență cu ocazia Paștelui. Organizează aceste obiecte în grupaje coordonate cromatic și stilistic, astfel încât ambientul să emane bun-gust și armonie.

Coș din rattan și metal cu interiorul căptușit cu plastic, brand Clayre & Eef. L 55 x l 18 x h 39 cm 80 lei Yankee Land 

Decorațiuni din placaj pictat, brand Clayre & Eef. L 16 x l 4 x h 26 cm 29 lei/buc. Yankee Land

Mănușă din bumbac și set de șase șervete din bumbac (L 40 x l 40 cm), brand Clayre & Eef 28 lei (mănușa) și 107 lei (set șase șervete)
Yankee Land

Decorațiuni metalice pentru Paște, brand Clayre & Eef. Diametru 8 cm 9 lei/buc. Yankee Land

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Momente festive într-un cadru cu prestanță este titlul unui articol publicat în revista Casa Lux nr4/2017.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply