Modernizează locuința bătrânească fără să schimbi mobila

0

Atunci când privim o cameră decorată bătrânesc și ne gândim cum o putem moderniza, primul lucru care ne vine în minte este schimbarea pieselor de mobilier. Totuși, pentru a face acest lucru ai nevoie de un buget destul de mare, iar multe persoane se resemnează cu faptul că nu pot face nimic.

Vei fi fericit să afli că nu e nevoie să înlocuiești mobila pentru a face locuința să arate mai modernă! Ține cont de sfaturile experților noștri și vei fi surprins de cât de simplu e să transformi o cameră.

Recondiționează mobila

Piesele de mobilier vechi sunt în general mai rezistente, dar asta nu înseamnă că își păstrează aspectul nou zeci de ani. Lustruiește-le sau revopsește-le și vei observa că această mică schimbare este foarte vizibilă.

Zugrăvește în altă culoare

Cel mai simplu mod de a da viață unei camere este să schimbi culoarea pereților. Alege nuanțe mai deschise, de preferat cu finish ușor lucios, care să reflecte lumina, pentru a face camera să pară mai mare. În același timp, nu te teme să vopsești un perete de accent într-o nuanță mai închisă, precum bleumarin sau vișiniu.

Acoperă canapeaua într-un mod chic

Canapeaua a început să ți se pară plictisitoare, fără personalitate? Cel mai simplu mod de a o înveseli și moderniza este să folosești pături pufoase, aruncate aparent la întâmplare peste ea, dar și 3-4 pernuțe decorative.

Schimbă corpurile de iluminat

Corpurile de iluminat nu sunt scumpe și pot transforma instant o cameră. Alege unele mai simple și moderne, care oferă suficientă lumină. Deseori, locuințele care nu au fost renovate de mult timp sunt destul de întunecate, deci le poți înveseli în acest mod.

Renunță la obiectele inutile

O locuință modernă tinde spre simplitate. Aerisește-ți vizual camerele renunțând la obiectele inutile sau pe care nu le folosești. Poate fi vorba de un fotoliu care stă nefolosit într-un colț, de vaza primită acum 5 ani în care nu ai pus niciodată flori, de tabloul care nu îți place sau de covoarele care acoperă toată podeaua.

 

 

Citește și: Totul despre tapet: cum îl alegi, cum se aplică, cum se scoate 

 

 

Sursă foto: Pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply