Mocheta ca soluție de pardoseală: de ce să alegem mochetă pentru casă sau spațiu cu trafic intens

0

de ce sa alegem mocheta

Dacă este bine aleasă, instalată și intretinută, o mochetă de bună calitate își va păstra aspectul pentru mulți ani. Ceea ce este mai puțin cunoscut, totuși, este faptul că o mochetă adaugă, de asemenea, câteva beneficii semnificative pentru climatul interior, plus aspecte importante de sigurantă, beneficii acustice și eficientă energetică sporită. În plus, optiunile pentru pardoseli dure, precum lemnul de esentă tare, betonul lustruit sau gresia, nu au varietatea de stiluri, modele, texturi și tipuri de materiale disponibile în cazul mochetelor. Așadar, haideți să vedem de ce mocheta este potrivită, atât pentru proiecte rezidențiale, cât și pentru spații cu trafic intens.

De ce să alegi mochetă?

Când alegeți o mochetă de inaltă calitate, puteți fi siguri că vor conta foarte mult următoarele șapte aspecte:

  1. Durabilitatea și sustenabilitatea

În majoritatea cazurilor, cu cât mocheta este de o calitate superioară, cu atât își va păstra aspectul și cu timpul va fi mai puțin nevoie să o aruncați și să o înlocuiți. Iar dacă durabilitatea și impactul asupra mediului au o importantă majoră pentru dvs. sau pentru clientul dvs., te asigurăm că o mochetă de inaltă calitate joacă un rol important în eforturile de reducere a impactului proiectului asupra mediului. Asigurați-vă că selectați un producător de mochete care a implementat procese durabile precum „Cradle to Cradle™” și sisteme de reciclare.

  1. Un climat interior mai sănătos

Mediul intern în care trăim și lucrăm joacă un rol vital în bunăstarea, sănătatea și productivitatea noastră generală, atât la locul de muncă, cât și în timpul liber, mai ales pentru că majoritatea oamenilor își petrec marea parte a timpului inăuntru, în special în lunile de iarnă. Studiile au arătat că mochetele sunt mult mai bune la captarea alergenilor decât suprafețele dure, deoarece fiecare fibră de mochetă captează particulele și alergenii în timp ce cad pe podea. Odată ce acești alergeni sunt capturați în mochetă, nu pot circula în aer. Pentru a te asigura că mediul este sănătos, aspiră regulat și indepărteaza aceste particule și alergenii din mochetă.

  1. Niveluri de zgomot scăzute

Datorită suportului moale și a multor fibre pufoase, mochetele oferă beneficii acustice excelente și reduc zgomotul prin absorbția sunetului, în loc să îl reflecte, așa cum fac suprafețele dure. Acest detaliu este deosebit de important, mai ales în spații cu trafic intens, precum birouri, hoteluri sau săli de evenimente, așadar o mochetă pentru trafic intens este chiar recomandată.

  1. Fără descărcări electrostatice

Electricitatea statică este adesea o problemă care provoacă disconfort considerabil în mediile de interior. Alegerea unei mochete care conține fibre conductoare și care este permanent antistatică rezolvă această problemă, deoarece nicio persoană care păseste pe mochetă nu va suferi un șoc atunci când atinge un obiect impămantat.

  1. Confortul termic și eficiență energetică

Mochetele, nu numai că oferă căldură, ci contribuie considerabil la retenția generală a căldurii. Fibrele actionează ca izolații termice naturale datorită conducției reduse a căldurii. Acest lucru inseamnă că mocheta nu atrage căldura care provine de la picioare atât de rapid ca podelele dure. În plus, suprafața mochetei captează aerul și imbunătăteste în continuare izolația termică.

Cu cât este mai groasă mocheta, cu atât este mai mare gradul de izolare termică.

  1. Un mediu mai sigur

Specialiștii din ortopedie recomandă invariabil mochetele că alegere pentru pardoseli pentru a preveni durerile de spate și leziunile articulațiilor. Mochetele sunt benefice din punct de vedere ortopedic, deoarece fibrele moi și elastice au un efect asemănător cu perna, iar suprafața se adaptează piciorului, distribuind uniform greutatea corporală asupra articulațiilor. Se recomandă instalarea unui mochete în locuință, însă este potrivită și în instituții precum spitalele, clinicile medicale, azilele pentru persoane vârstnice.

  1. Stil și design

Producătorii de mochete de astăzi, atât de mochete pentru uz comercial cât și pentru uz casnic, oferă o gamă largă de stiluri și culori, permițându-vă să obțineți exact ceea ce doriți sau să comandați culori și modele personalizate pentru orice proiect. Această diversitate vă permite să fiți cât mai creativi și să vă exersați pasiunea pentru designul interior.

Încearcă o mochetă personalizată

Un arhitect sau designer de interior este considerat a fi povestitorul, cel care poate exprima povestea unui brand sau al unei persoane sau familii, sub orice fel și în orice loc, indiferent dacă se află într-un spațiu comercial de lux sau unul rezidențial. Ceea ce se află sub picioare este o parte esentială a acestei povestiri, iar design-ul personalizat este cel mai versatil mod de a o spune. Prin mochetele personalizate, posibilitătile de design sunt nelimitate. Într-un fel, podeaua este cea mai mare panză din interiorul clădirii, iar mochetele pot fi pensula.

În cazul spațiilor de lucru, de exemplu, mulți arhitecți și designeri optează pentru integrarea mochetelor în schema globală de branding, utilizând culori care se potrivesc exact cu imaginea companiei sau logo-uri corporative.

O modalitate excelentă de a utiliza personalizarea mochetelor este realizarea unui design care se referă la marca sau produsele clientului. Un exemplu unic și foarte creativ în acest sens îl reprezintă mocheta cu bancnote de dolari într-un hotel care are un design în stil stock broker, precum cel din Berlin Hotel Wall Street.

Mochetele personalizate pot imbunătăti aspectul oricărui spațiu pentru o perioadă lungă de timp. Orice poveste doriți să spuneți, o mochetă personalizată vă poate ajuta.

Astfel, mocheta reprezintă o alegere potrivită, nu doar din punct de vedere artistic (datorită posibilităților de folosire), ci și din punct de vedere confort, eficiență energetică și climat mai sănătos. Recomandarea alegerea mochetei pentru casa dumneavoastră și pentru spații publice cu trafic intens.

 

Sursă imagini: everypixel.com

Autor: Articol scrise în colaborare cu Viva Credit

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply