Mobilierul de grădină

0

Când stai la curte sau ai măcar un balcon mai mare, îți dorești să petreci cât mai mult timp în aer liber, dar să te bucuri în același timp și de confort. Iar de acest aspect este strâns legat și mobilierul pe care îl alegi.

Când faci planul grădinii, stabilești și toate elementele care țin de mobilierul de aici: stil, amplasare, material. Și nu este ușor să alegi, pentru că oferta pe acest segment este extrem de variată, pornind de la mesele și scaunele pliante, atât de utile pentru economisirea spațiului de depozitare, până la adevărate fotolii, la canapele, foișoare mobile și balansoare.

STILUL POTRIVIT

Dacă optezi pentru un stil modern, tineresc, atunci combină hamace viu colorate cu pufuri, taburete și canapele din paleți și neapărat un grătar mobil, plus ghivece cu forme originale.

casa frumoasea
www.pixabay.com

Ce mobila de gradina alegi si de ce

Sufrageria din gradina. Cateva sfaturi practice despre mobila de exterior

Piesele din aluminiu, din inox și sticlă dau impresia de modern, de elegant. Pentru un aspect rustic, ușor de întreținut, alege masă și scaune din trunchiuri de copaci, cu partea superioară protejată prin perne sau blaturi bine lăcuite, care se asociază perfect cu leagăne făcute din trunchiuri neprelucrate și jardiniere din butuci scobiți.

Indiferent de stilul pentru care optezi, gândește-te la aspecte precum rezistența la intemperii, întreținerea și durata de viață și alege varianta potrivită.

MATERIALE

Mobilierul din plastic este mai ieftin, rezistă la umiditate prelungită, se curăță ușor (cu jet de apă cu presiune), dar se decolorează, se și se sparge, dacă este lăsat permanent în soare sau în ger. Pentru a masca zgârieturile, poți freca suprafața afectată cu ceară auto, iar pentru a schimba culoarea, cu vopsea, la tub spray.

Dacă îți place aspectul ratanului, dar vrei ceva durabil, alege ratanul sintetic, este rezistent și estetic. O altă variantă ar fi betonul, care nu este afectat de intemperii și devine confortabil cu câteva pernuțe.

La sfârșitul toamnei, verifică mo­bi­lierul de grădină și pune la păstrat piesele care nu rezistă la umezeală prelungită și la ger. Vopsește periodic obiectele din metal, iar dacă rugina a început deja să „înflorească”, tratează suprafețele cu substanțe care-i opresc înaintarea. Unele se aplică direct pe zona afectată.

gradina
www.pixabay.com

Întreținere Trucuri eficiente

Protejează lemnul cu ulei special sau lac pentru iahturi. Când elementele din aluminiu căpătă o înfățișare urâtă, le cureți cu o soluție de apă și oțet de vin (1:1). Dacă ești adeptul împletiturilor din materiale naturale, tratează-le cu ulei de in și terebentină (1:1) și se vor păstra  foarte bine, fie că sunt din răchită, bambus sau ratan.

Inserează în peisajul grădinii și un grătar, un cuptor sau chiar un colț complet echipat cu strictul necesar într-o bucătărie. Construiește și un balansoar acoperit, te poți relaxa aici și în zilele cu soare, și în cele ploioase.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply