Cum scapi de mirosurile neplăcute din casă

2

Mirosurile urâte din casă pot să apară ocazional (cum ar fi după nebunia de Sărbători) sau sau fie persistente. Puțini știu dar femeile suporta mult mai greu mirosurile neplăcute, comparativ cu bărbații care au un grad de toleranta și adaptare la miros mult mai mare. Mirosurile urate din casa sunt stresante, enervante și nu rare ori chiar toxice. Afla cum scapi de mirosurile urâte din casa cu ajutorul unor soluții simple, eficiente și naturale.

• Haine: Fie că e vorba de hainele de sezon pe care le scoți de la naftalina sau alte obiecte vestimentare mai vechi de care ți-ai amintit, mirosul din șifonier poate fi îndepărtat cu câteva picături de votca. În plus, alcoolul vă distruge bacteriile acumulate de la ultima purtare, iar daca lași îmbrăcămintea la aerisit, nu vă mai rămâne niciun miros neplăcut. O soluție radicala este să pui votca într-o sticla cu pulverizator și să stropești pereții interiori ai șifonierului și hainele. Votca nu pătează deloc se evapora și vă antrena toate mirosurile neplăcute.

• Mirosul stătut al prosoapelor se îndepărtează cu lavanda. Fie folosești esență de lavanda, fie lavanda uscata sunt foarte eficientei. La fel de buna este și sulfina. Aroma ei te vă cuceri și vă elimina mirosul neplăcut al hainelor și lenjeriei. Poți folosi și esență naturala – o găsești în magazinele naturiste, pe care să o adaugi în apa de clătire a prosoapelor și a lenjeriei.

• Chiuveta din bucătărie: După ce ai spălat vasele pline de grăsime după cina, ar putea să mai rămână un miros neplăcut. Poți să-i vii de hac daca dai drumul la apa calda peste coji de portocale sau lămâie, până când acestea își împrăștie aroma. O alta soluție este să pui o linguriță de bicarbonat și apoi să torni un amestec format din părți egale de apa și oțet alb. Aceasta procedura poate fi aplicata pentru toate scurgerile din casa, cel puțin o data pe săptămână, nu afectează țevile și le păstrează curate și fără mirosuri neplăcute. Și o sticla de băutură acidulata cu cola poate fi de ajutor. Toarnă 0,5 litri de sus în gaura de scurgere și nu mai folosi chiuveta timp de 3-4 ore.

mirosurile urate

• Congelator: Șterge interiorul congelatorului cu o bucata de vata sau bumbac îmbibată în extract de vanilie. Pune o linguriță de esența – din cea pe care o folosești la prăjituri, într-un litru de apă. Adaugă trei linguri de oțet și șterge bine congelatorul cu acesta soluție. Închide ușa și lasă mirosurile să lucreze pentru o ora apoi repornește congelatorul. Pune în frigider un recipient mic cu bicarbonat de sodiu. Vă absorbi toate mirosurile neplăcute. Că să fie eficient trebuie schimbat la fiecare 2-4 zile.

• Caserole și borcane: Păstrarea resturilor de mâncare pentru a doua zi este o idee buna, dar nu știi cum să faci să scapi de mirosul din interior după fiecare utilizare. Lasă recipientele din plastic peste noapte umplute cu apa în care ai pus o linguriță de bicarbonat de sodiu. Borcanele din sticla trebuie spălate într-un litru de apa amestecata cu o linguriță de pudra de muștar. O alta soluție care scoate foarte bine aromele de mâncare este apa cu suc de lămâie sau o soluție diluate de bulion. Clătește cu acestea vasele spălate și apoi limpezește-le cu apa.

• Covor: Dacă ai senzația că vastul tău covor este cel care emană un miros neplăcut, presară bicarbonat de sodiu și lasă-l câteva ore, apoi curăță-l bine cu aspiratorul.

Cum scapi pentru totdeauna de mucegai, fără să folosești chimicale

• Mirosul de cărți vechi. Daca mirosul de hârtie veche te deranjează afla că poți scapă de această aromă de anticariat dacă vei arde în casă frunze de dafin. Repetă operațiunea de câte ori ai nevoie să împrospătezi aerul din casă. O lumânare de ceară curată are același efect: curăță aerul de mirosuri neplăcute. Frunzele de dafin îndepărtează bine și mirosul de mucegai. De asemenea, n-ar strica să-ți procuri un difuzor de arome, pentru a te putea bucura mereu de un miros plăcut în casă.

Sursa foto: 123RF

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Mirosurile urate din casa. Cum scapi de ele? – Stil de Viata

  2. Pingback: Mirosurile urate din casa. Cum scapi de ele? – Stil de Viata

Leave A Reply