8 metode organice de curatat

0

O listă cu metode organice de curățat este o adevărată comoară, pentru că și noi încercam să evităm chimicalele pe cât se poate atât pentru binele nostru cât și al mediului. Unele dintre soluții sunt surprinzătoare, iar eficientă lor uluitoare.

Sucul de roșii este perfect pentru cuptor. Încinge bine cuptorul apoi pune suc de roșii în locurile murdare. Lasă-l să acționeze 10 minute și curată cu apă.

Citeste si: Solutii de curatat neconventionale si practice

Folia de aluminiu. Pune într-un bol o lingură de bicarbonat, un litru de apa și o bucată de folie de aluminiu. Pune argintăria în bol și las-o să stea 10 minute. Se întâmplă o minunte și este una din cele 8 metode organice de curățat.

Băuturile cabogazoase sunt pe lista cu metode organice de curățat. Toarnă o stica de jumătate de litru de cola în gaură de scurgere a chiuvetei și lasă-o să acționeze pentru 15 minute. Efectul este garantat: se desfundă și miroase frumos.

Citeste si: Utilizari neasteptate pentru uleiul de masline in casa

Coajă de portocală este excelentă pentru îndepărtarea urmelor de apa de pe orice suprafața de inox. Freacă cu partea albă a coajei de portocală orice suprafața de inox. Funcționează că un polish.

Pastă de dinți curată eficient biberoanele copiilor, petele de mucegai și orice fel de bijuterie.

Citeste si: Utilizari uluitoare si utile pentru votca in casa

Sucul de lămâie este un dezodorizant perfect pentru frigider. Pune pe o farfurie un burete curăt îmbibat cu suc de lămâie și lasă-l peste noapte în frigider. Efect garantat!

Apa clocotită este pe lista cu metode organice de curățat, când este vorba despre grăsime. Pune apa clocotită în vasul murdar de grăsime. Lasă-o să acționeze câteva minute apoi arunc-o. Vasul este curăț.  Dacă grăsimea este întărită freacă cu bicarbonat locul înainte de a turnă apa clocotită.

Citetste si: Curata cu lamaie. 15 solutii ecologice si practice

Apa oxigenata este soluția perfectă pentru suprafețe pe care le vrei protejate de bacterii și microbi. Pune apa oxigenata într-un pulverizator, adaugă câteva picături de ulei de brad și pulverizează. Șterge cu o cârpă uscată și curată. Locul este perfect curăt și fără microbi!

Sursa foto: pexels.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply