Miere pentru imunitate în timpul iernii

0
www.pixabay.com
Francsisc Balint, Domoş, jud. Cluj
Dragi cititori,
Vă scriu despre remedii naturale cu plante medicinale, împotriva afecţiunilor de sezon.
Pentru detoxifierea organismului şi întărirea imunităţii, faceţi o cură de 2-3 luni cu tinctură de propolis, pe care o cumpăraţi, dacă se poate, direct de la apicultor, dar se găseşte şi la farmacii.
Cum procedaţi: pe un cub de zahăr picuraţi 20 de picături de tinctură pentru adulţi, 10 picături pentru copiii de peste 6 ani şi înghiţiţi-l, apoi, după 15 minute, beţi un ceai călduţ, îndulcit cu miere de albine. În 250 ml apă clocotită pune i 1 lingură sau un plic de urzică, 1 lingură coada şoricelului, 1 lingură salvie. Cura durează 15 zile, apoi faceţi pauză, până la a doua lună. Tinctura de propolis se ia zilnic dimineaţa.
Pentru întărirea imunităţii pregătiţi 1 borcan de 500 g de miere de albine polifloră, în care adăugaţi 2 lămâi tăiate în cuburi mărunte şi luaţi din amestec câte 3 linguri pe zi. Mierea se va subţia spre final. Când s-a terminat amestecul, mai pregătiţi o porţie, fiindcă tratamentul durează 30 de zile, dar este bun şi în cure pentru probleme cu ficatul sau bilă leneşă, pentru a trata răcelile şi tusea.
În caz de răceală sau gripă preparaţi dintr-un hrean ras măcinat şi 200 g de miere, o pastă din care luaţi câte 1-3 linguriţe pe zi, atenţie doar pentru adulţii şi copiii mari. Tot pentru răceală este benefică şi scorţişoara pulbere cu miere. În caz de oboseală, febră, răceală, pregătiţi un sirop din 3 cepe roşii, 5 nuci, 1 l apă. Lăsaţi să fiarbă până scade la 500 ml, adăugaţi 3 flori de soc, 5 flori de tei şi 5 flori de salcâm şi îndulciţi cu miere.
Sper ca remediile propuse să vă fie de leac şi să scăpaţi de afecţiunile de sezon! Eu le-am încercat şi am fost foarte mulţumit de rezultat!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply