Mici proiecte pentru timpul liber

0

 

arhiva Practic Idei
arhiva Practic Idei
Dragă cititorule,
Îţi pregătim în curând şi video-uri pentru aceste proiecte de decoraţiuni!
 
Coroniţă din conuri şi ghinde
Aranjezi mai multe conuri de brad, de pin sub formă de coroniţă, lipind elementele cu ajutorul unui pistol cu silicon fierbinte. Întăreşti îmbinările adăugând elemente decorative vegetale mai mici, gen castane, ghinde, nuci, iar la final, pentru puţină culoare, adaugi fundiţe roşii, făcute din panglică îndoită şi cusută ori lipită. Coroniţa poate împodobi o uşă, o lustră sau o masă festivă, fiecare după inspiraţie.
Tablou cu maci
Vara a rămas o dulce amintire, dar poate că ai păstrat în vreo carte flori de care nu te puteai despărţi. Sunt bune pentru un tablou. Pe o placă de lemn întinzi amorsă de perete şi, după ce se usucă, vopsea lavabilă lăsând marginile goale. Apoi dai florile uscate cu adeziv transparent şi le aşezi frumos. La final dai un strat protector de lac şi gata.
Arhiva Practic Idei
Arhiva Practic Idei
Felinar de inspiraţie marină
Te-ai săturat să te tot împiedici prin casă de scoicile adunate în vacanţă? Pune cu grijă melci, scoici şi pietricele într-un borcan mai mare, până este umplut doar pe jumătate, apoi aşază în mijloc o lumânare decorată în acelaşi ton (înfăşurată în sfoară de culoare natur pe care lipeşti câteva scoici). Pentru un efect frumos, ornează şi gâtul borcanului tot cu sfoară, de care poţi eventual agăţa melci ori scoici perforate. Şi uite aşa ai un felinar special!
Expoziţia de scoici
Degeaba ai lucruri frumoase dacă nimeni nu le poate admira, iar această zicală este tocmai potrivită pentru scoicile din colecţia ta, de aceea îţi propun un tablou care să le pună în valoare. Pe un carton lipeşti pătrăţele din denim (puţin deşirate), apoi ungi cartonul cu adeziv, împrăştii nisip, scuturi surplusul după uscare, lipeşti scoicile pe bucăţile de pânză şi firişoare făcute ghem, iar apoi prinzi agăţătoarea.
Text: Monica Viericiu
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply