Metode simple și eficiente de a curăța cuptorul cu microunde

0

Fie că îl utilizezi de 2-3 ori pe săptămână sau de câteva ori pe zi, cuptorul cu microunde ajunge să fie unul dintre cele mai murdare obiecte din bucătărie. Problema apare însă atunci când îl cureți, pentru că stropii uscați se șterg foarte greu.

Din fericire, există câteva metode care îți pot face treaba mai ușoară. Iată care sunt cele mai simple și eficiente.

Folosește oțet

Umple un castron cu un amestec de apă și oțet (1:1) și încălzește-l la microunde aproximativ 5 minute. Apoi, înmoaie un burete în această soluție și curăță bine cuptorul.

De ce funcționează?

Vaporii vor face stropii de mâncare să se dezlipească de pe suprafața cuptorului, iar acidul acetic din oțet dezinfectează și scoate mirosurile neplăcute.

Folosește zeamă de lămâie

Stoarce o lămâie mare, zemoasă și amestec-o într-un bol cu o ceașcă de apă. Încălzește bolul câteva minute, apoi înmoaie un burete în această soluție și curăță bine cuptorul.

De ce funcționează?

Vaporii vor face stropii de mâncare să se dezlipească de pe suprafața cuptorului, iar lămâia ajută la degresare.

Folosește detergent de vase lichid

Toarnă 2 cești de apă într-un bol, apoi pune în el și 2-3 linguri de detergent de vase lichid. Încălzește bolul câteva minute, apoi înmoaie un burete în această soluție și curăță bine cuptorul.

De ce funcționează?

Vaporii vor face stropii de mâncare să se dezlipească de pe suprafața cuptorului, iar detergentul de vase ajută la degresare.

 

Sfatul Casa și grădina: Pentru a proteja interiorul cuptorului cu microunde cât mai bine, folosește un capac care acoperă farfuriile sau castroanele. Astfel, stropii nu vor mai ajunge pe suprafața cuptorului. Un astfel de capac costă 3-10 lei și poate fi găsit la magazinele care comercializează accesorii pentru gătit.

 

Citește și: Cum cureți eficient întreaga casă în 45 de minute

Citește și: Cum alegi cuptorul cu microunde ideal pentru familia ta

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply