Cum cureți eficient întreaga casă în 45 de minute

0

Ai aflat că vei avea oaspeți neașteptați sau pur și simplu nu ai suficient timp pentru o curățenie „ca la carte”? Ce-ai zice să termini totul în doar 45 de minute? Sună imposibil? Nu și dacă ții cont de sfaturile noastre!

Sufragerie și dormitor

Începe prin a șterge praful, începând de sus (suprafața de deasupra bibliotecii și a șifonierului, jaluzelele etc) și plimbându-te prin jurul camerei. Nu uita de pervazuri, electronice, corpurile suspendate și întrerupătoare. Citește articolul nostru despre cum să ștergi corect praful pentru mai multe detalii.

Dacă ai animale de companie, curăță canapeaua, fotoliul și pernele decorative cu o rolă pentru haine sau cu o mânușă de cauciuc.

La final, aspiră rapid podelele, apoi deschide geamurile pentru a aerisi camerele.

Bucătărie și baie

Începe prin a aplica o soluție de curățat pe suprafețele cele mai murdare sau pline de bacterii, cum ar fi aragazul, cada și chiuvetele. Așteaptă câteva minute până când aceasta își face efectul, iar în acest timp șterge cu o cârpă ușor umedă blatul de bucătărie și spală vasul de toaletă.

Pune într-un bol apă, oțet și zeamă de lămâie și lasă la microunde câteva minute, în timp ce cureți altceva. Apoi, curăță interiorul cuptorului cu microunde cu un burete curat sau o lavetă.

Curăță apoi suprafețele pe care ai lăsat soluția de curățat, apoi șterge cu grijă oglinda din baie.

La final, curăță podelele cu mopul, apoi aerisește camerele.

Holul de la intrare

Mătură podeaua, apoi spală cu mopul și lasă să se usuce.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply