Mesaje şi urări de la prieteni dragi – Februarie

0

Dragii mei,
Dintotdeauna oamenii au respectat legi nescrise, menite să-i pună la adapost de diverse întâmplări nefaste. Pentru a se apăra de nenorociri, gospodarii respectau inclusiv o serie de interdicții de Dragobete. Atunci nu se tăia nicio pasăre, pentru că 24 februarie este ziua în care începe să-și aranjeze cuiburi și să se înmulțească. Bărbații nu se certau cu soțiile lor, altfel riscau să le meargă rău tot anul. Oamenii nu lucrează, pentru că se tem ca păsările cerului să le atace culturile din vară. Iar de se întâmplă să plouă de Dragobete, înseamna, zic bătrânii satului că zilele calde și frumoase de primavară sunt aproape. Vă doresc sănătate si numai bine!
✍ Ioana Preda, București
***
Dragă redacție,
În primul rând vă mulțumesc pentru tot ce ne învățați, ca să ne îmbogățim cunoștințele generale și experiența pe care o avem. Vă urez din tot sufletul „La mulți ani!”, iar anul acesta să vă aducă sănătate și cât mai mulți cititori. Am rugămintea ca persoanele care știu amănunte despre Ilex aquifolium sau popular, Ilice, să-mi spună tot ceea ce au aflat despre întreținerea ei. Pe cine deține această plantă îl rog să-mi trimită și mie un pui. Mă puteți contacta la numărul de telefon 0729.360.568. Numai bine!
✍ Stela Geru, com. Grădiștea, jud. Ilfov
***

Arhiva personală
Dragi prieteni,
Am salvat o cățelusă și am adus-o la asociația STAAD. Aici am fost foarte impresionată de poveștile cu cățeii care au fost adoptați de familii iubitoare, dar mai ales de povestea unei cățelușe găsite împreună cu puiuțul ei într-o groapă de gunoi și de eforturile făcute de asociația STAAD de a-i da spre adopție (împreună) în Suedia. Asociația face eforturi foarte mari de a-i întreține și de a le găsi familii (în mare parte în Suedia) care să-i adopte și să-i iubească pe cei peste 80 de caței adunați din zona Constanței, care se află acum în adăpost. Am încercat și eu, limitată fiind de posibilități, să ajut la întreținerea acestor căței, având un sentiment de împlinire când am văzut recunoștința din privirile lor. Haideți să le oferim o viață mai bună acestor cățeluși care ajung în situația asta. Detalii despre acești căței am găsit și pe pagina de facebook a asociației www.facebook.com/AsociatiaStaad.
@ Domnița Florescu, loc. Răcari, jud. Dâmbovița

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply