Mască iepuraș

0

Ce zici de o mască iepuraș? Vrem să ne protejăm de coronavirus, iar unul dintre pașii importanți în prevenirea răspândirii acestuia îl constituie purtarea măștii de protecție. Din păcate, nu toți am reușit să le procurăm pe cele de unică folosință din farmacii. Uite un model pe care îl poți face acasă cu efort minim.

Mască de ghiveci din bidon de plastic

Trucuri bune pentru igenizarea hainelor și a lenjeriei

Materiale necesare

Am folosit: un sutien roz cu dublură și pernuțe de burete, ac, ață, foarfecă, bentiță de plastic, ac și ață de cusut, un petic de material negru, un creion de textile (sau un marker permanent).

croitorie
Foto: Monica Viericiu

Cum procedezi

Îndepărtezi bretelele și restul elementelor, până când rămâne doar una dintre cupele sutienului. Tai puțin din lateralul acesteaia să aibă formă simetrică, apoi coși zona respectivă, să arate toate marginile identic.

croitorie

Foto: Monica ViericiuVei folosi bretelele în loc de elastic pentru fixarea măștii de urechi. Așa că măsori cât trebuie din ele, tai surplusul și coși elasticele în lateralele cupei, în colțul de sus și de jos, unul pe stânga, celălalt pe partea dreaptă.

Pe fața măștii coși peticuțul de material negru decupat în formă de inimă, care va fi pe post de nas. În jurul lui desenezi cu markerul negru boticul iepurașului.

croitorie
Foto: Monica Viericiu

Din cele două pernuțe ale sutienului, am realizat urechil iepurașului. Am cusut baza lor fix pe bentița de plastic.

Foto: Monica Viericiu

Ce părere ai de masca acesta? Este neobișnuită, dar la vremuri excepționale trebuie să ne adaptăm cum putem.

masca iepuras
Foto: Monica Viericiu

Alcoolul, dezinfectant si solutie de curatat eco

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply