Mască de ghiveci din bidon de plastic

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Alina Duţu, Bucureşti
Dragi prieteni,
În prezent se vorbeşte foarte mult despre reciclarea deşeurilor din plastic. Iată o idee despre refolosirea bidoanelor de apă de 5 litri ca mască de ghiveci.
Vă trebuie doar puţină imaginaţie, o pensulă, bidonul care va prinde viaţă, un cutter, vopsea, marker sau ojă (orice ai acasă), un colier de plastic, un pic de răbdare şi plăcerea de a înfrumuseţa grădina. Eu le-am avut şi uite ce a ieşit!
Iată cum procedăm: ţinând sticla cu dopul spre noi, înţepăm cu un cutter şi tăiem un dreptunghi, păstrând netăiate colţurile care vor deveni urechile. După aceea mai tăiem dreptunghiul în două pe lungimea lui, dinspre coadă spre cap şi vom avea urechile cărora le vom da forma cu o foarfecă. Le întoarcem spre exterior şi gata, avem masca de ghiveci.
Codiţa este un colier din plastic (căruia i se spune „şoricel” şi se foloseşte pentru legarea, strângerea cablurilor) pe care l-am răsucit şi l-am încălzit puţin la flacără pentru a se încreţi. Am montat-o prin interiorul sticlei printr-o găurică făcută cu vârful cutter-ului. Am folosit vopsea albă pe bază de apă pe care am colorat-o cu puţin pigment roşu. Încercaţi acest proiect, este uşor! Mult succes vă doresc!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply