Masa festivă şi cadourile de sărbători I

0
www.pixabay.com
Dragă cititorule,
An de an aşteptăm cu nerăbdare masa festivă de Crăciun la care se adună toată familia şi prietenii, urmată de momentul în care oferim cadourile. Şi cum sunt lucruri care ne vor rămâne întipărite în memorie şi în fotografii, ne dorim să fie cât mai frumos prezentate. Ceea ce ne pune la grea încercare, mai ales când sunt atâtea de pregătit în
casă. De aceea îţi oferim câteva sfaturi care sperăm să te ajute.
Pentru masa festivă
Înainte de a începe să aduni ornamentele şi vesela, stabileşte cele maxim 3 culori pe care le vei folosi (de exemplu: roşu, verde şi alb sau auriu, grena şi verde sau albastru auriu şi argintiu) şi un anumit stil, de exemplu pentru cel rustic vor predomina decoraţiuni mai simple, din lemn natur, conuri, dantele în tonuri de alb, bej, maron. Pentru faţa de masă fie alegi un model cu imprimeuri discrete şi şervete uni asortate, fie foloseşti una alba sau într-un ton pal, căreia îi dai un plus de caracter prin napron şi şervete în culori intense ori împăturite în forme speciale gen braduţ prin tehnica origami. De mare efect vizual se dovedesc aici lumânările decorative, globuleţele răsfirate pe masă, în pahare, steluţe aurii, conuri, mici figurine cu elfi, oameni de zăpadă sau Moş Crăciun, simboluri ale sărbătorilor.
Un plus de prospețime conferă o coroniță sau câteva crenguțe de brad, vâsc, ilex. De optezi pentru crăciunițe (plante în ghiveci) sau alte elemente înalte, inclusiv sfeșnice, ai grijă ca oaspeții să poată încă socializa nestingheriți inclusiv cu vecinii de pe partea opusă a mesei. Dacă dorești mai multă strălucire, mizează pe obiecte lucioase ori date cu sclipici (cum ar fi brăduți din conuri de hârtie, steluțe), dar în doze moderate. Indiferent de aranjamentul mesei, caută să pară unul aerisit, elegant.
Continuarea acestui articol aici.
Text: Monica Viericiu
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply