Martin Hirth îmbină originalitatea cu sustenabilitatea

0

Martin Hirth s-a născut în localitatea germană Horb am Neckar. După studiile la Academia de Artă din Offenbach am Main, devine în 2010, designer independent. În 2011 face practică la cunoscutul Studio Sebastian Herkner și devine asistent la același studio. A participat la nenumărate expoziții și târguri importante, precum imm cologne și
Maison & Objet. În 2012 a primit Interior Innovation Award pentru Loveless – School Chair și Design Plus Award, Light+Building pentru Chaplin. În 2013 este recompensat cu premiul I la Blickfang Basel. În 2015 primește German Design Award și iF Student design Award. 


Martin Hirth portret

Figura tatălui a fost importantă pentru dezvoltarea lui Martin Hirth

Lui Martin Hirth i-a plăcut încă de mic să deseneze și să bricoleze. Importantă pentru dezvoltarea sa a fost și figura tatălui, care a lucrat peste treizeci de ani într-o fabrică germană de mobilă. Pentru Martin Hirth, a fi designer înseamnă a lua decizii care să se concretizeze într-un rezultat optim, ce ar trebui să satisfacă pretențiile estetice și mai ales aspectele practice și utilitatea obiectului creat. Inspirația o culege din călătorii și contactul cu alte culturi, din natură, dar și din detalii banale ale obiectelor de uz cotidian și interacțiunea cu ele. Fiind un designer preocupat de ecologie, Martin Hirth creează obiecte durabile, preferând materialele naturale și autentice. Această opțiune vine în sprijinul sustenabilității, dar este agreată și datorită senzației de plăcere declanșate de contactul cu ele. Designul lui Martin Hirth este proaspăt și inovator. El alege procedee tehnice complexe, găsește soluții surprinzătoare, reciclează și reinventează.

GAP_Martin-Hirth

SAMSUNG CAMERA PICTURES

GAP este o măsuță de cafea care se distinge prin blatul tăiat la mijloc, în șlițul creat creându-se loc pentru depozitare de reviste. În interiorul măsuței se pot ascunde totodată cablurile aparatelor electronice. GAP a fost de la început gândită pentru comerțul electronic și din acest motiv vine livrată într-un pacht de mici dimensiuni. Măsuța se poate asambla foarte ușor. GAP poate sta în fața canapelei, lângă fotoliu sau poate avea rol de noptieră. Este realizată din oțel și este disponibilă cu finisaj în trei culori de vopsea electrostatică: alb, gri și galben. GAP este produsă de Vonbox.

Paperlane

La târgul internațional Light + Building, secțiunea Young Design, Martin Hirth a prezentat un nou prototip de lampă, PAPERLANE. Lampa este realizată din fâșii de hârtie fixate în jurul unei țevi de alamă, în care este montat și cablul la capătul căruia este montată sursa de iluminare cu LED. Transformatorul electric se află în cilindrul de deasupra abajurului. Fâșiile din hârtie se mișcă la cea mai mică adiere din încăpere, dar revin la poziția inițială.

ADD ONPrintre obiectele noi create de Martin Hirt se numără și băncuța ADD ON, realizată pentru producătorul de mobilă german Schönbuch. ADD ON se remarcă prin linii geometrice simple, iar pernuțele sunt fabricate din material textil de la Kvadrat. ADD ON poate fi amplasată în hol, birou sau living. Se poate sta pe ea sau poate servi ca element de depozitare. Este disponibilă cu finisaj mat sau lucios.

CHEST_1

CHESTTot pentru Schönbuch, Martin Hirth a realizat dulapul multifuncțional CHEST. Corpul de depozitare are un look minimalist datorită faptului că sertarul se deschide printr-o simplă apăsare, nefiind nevoie de mânere. Înăuntru se pot ține pantofi și diverse mărunțișuri. CHEST poate fi livrat cu două finisaje: mat și lucios.

Text: Cristina Stoica, redactor-șef, Casa lux

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply