Mansarda renovata in stil rustic

0

Asa cum in viata fiecarui om vine un moment pentru o schimbare majora, la fel se intimpla si in viata unei case. Cine nu-si aminteste de podul casei intunecat, prafuit, care in copilarie adapostea tot felul de obiecte inutile si care astepta cu trecerea anilor ca proprietarii sa-i gaseasca un rost?!

Dupa cum povesteste proprietara mansardei, ideea de a amenaja podul neutilizat si de a locui la in podul casei a fost un vis al copilariei si al adolescentei acesteia, nascut odata cu patrunderea in universul cartilor lui Eliade. Acesta a constituit factorul declansator de la care a pornit totul. Procesul de mansardare s-a desfasurat pe o perioada de 7 luni, timp in care mansarda a prins viata.

Obiectivul viza realizarea unui spatiu solar, personalizat, erudit care sa integreze cu naturalete functionalul cu esteticul, dar totodata un spatiu pentru refugiu, relaxare si meditatie.    

Pentru a avea garantia ca rezultatul final va fi cel asteptat, acesta s-a implicat activ in procesul de transformare a podului, incepand  de la supervizarea lucrarilor de izolare a peretilor si acoperisului, si terminand cu realizarea designului interior. Pe masura ce lucrarile avansau, noul spatiu incepea sa se concretizeze.

Ganduri de la proprietara

„Recunosc ca nu am stat prea mult sa ma gandesc cum sa impart casa, pentru ca mi s-a aratat de la bun inceput fiecare locusor, cel de citit, cel de stat la povesti, cel de baut ceai si privit „marea”, cel de dimineata, de seara, fiecare cu cate o poveste, fiecare cu cate o fereastra prin care sa vad soarele, trecerea norilor, venirea iernii.”

Ca spatiul nou amenajat sa fie luminos si generos, au fost instalate patru ferestre de mansarda VELUX care sa asigure luminozitatea necesara si o buna ventilare. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor si il puteti vedea in imaginile atasate.

Vezi mai multe poze in galeria foto atasata.


Advertorial

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply