Mai multă lumină naturală în casa ta! Câteva trucuri care funcționează mereu

0

Vrei mai multă lumină naturală în casa ta? Iată câteva trcuri care funcționează mereu și care pot să transforme orice încăpere întunecoasă într-o încăpere scăldată de lumină.

Lumina naturală este parte esențială din decorul interior din casă. Oamenii au nevoie de lumină natură, iar în casă lumina care intră pe ferestre – fie ele mari sau mici, te face să te simți bine, dă senzația de cald iarna și de răcoare vara, imprimă un aer de curat și de primitor. Lumina face camera mai mare, mai plăcută și mai confortabilă. O casă luminoasă nu este doar o casă frumosă, ci și o casă sănătoasă.

Dacă stai într-o casă unde lumina intra mai greu, fie din cauza orientării casei, fie pentru că ferestrele sunt mici, ori pentru ca este multă vegetație în jur, există câteva soluții care pot face casa mai luminoasă.

1. Înlocuiește perdelele dese și colorate cu voaluri subțiri și albe.

Este o soluție simplă care va crește imediat cantitatea de lumină naturală din casă. Deși perdelele grele arată excelent poți folosi un material mai ușor, neapărat alb care se potrivește în orice ambient. Poți utiliza chiar și draperii dublu stratificate din materiale ușoare pentru a da un efect dublu de culoare camerei atunci când soarele bate în ferestre. Acestea vor schimba atmosfera din cameră și vor lasa lumina naturală să intre în casă. Poți folosi materiale fine din voal sau alte materiale asemenea, așezând perdeaua cu multe pliuri, oferind un aspect bogat ferestrei. Evident este esențial ca acestea să fie foarte curate și albe, mereu!

2. Îndepărtează obstacolele din fața ferestrelor

Obstacolele de pe marginile ferestrelor sau în apropierea ferestrelor funționează ca niște bariere. Dacă vrei să lași lumina să inunde camera, cel mai bine este să elimini ramele groase ale ferestrelor, fitingurile de perete.

3. Foloseste oglinzi pentru a amplifica lumina naturală

Oglinzile, dacă sunt plasate strategic, îți pot îndeplini dorința de a ave o incăpere luminoasă. Oglinda trebuie așezată pe peretele lateral ferestrei, de preferat cu aceiași parte cu ușa de acces în cameră. Este foarte importantă forma oglinziipentru că daca nu sunt în ton cu restul amenajării, dacă sunt prea mari, ori prea mici efectul benefic dispare. Oglinzile mici funcționează bine în colțuri, pe rafturi, sau grupate mai multe.

4. Luminatoarele fac magie în casă

Luminatoarele pot fi o modalitate costisitoare de a spori lumina naturală în casă, dar dacă esți în căutarea unei soluții extreme pentru a adăuga lumină naturală, prospețime și vibrație în casă, atunci lucarnele sunt cel mai bun răspuns. Există multe forme, dimensiuni și modele, dar arhitectura casei trebuie să le permită. Pe lângă faptul că vei avea lumină în casă vei face și economie de energie.

lumină

5. Podelele lustruite fără covoare

Fie că ai o pardoseală din lemn sau de piatră, ține minte pardoselile acoperite de covoare nu reflectă lumina. Pe de altă parte, pardoselile lustruite și curate, acoperite doar de câteva carpete, în locurile esențiale vor reflecta lumina naturală în casă.

6. Zugrăvește cu alb

Pereții albi, simpli sunt cea mai ușoară cale prin care se poate lumina o cameră. dar raportat la zugrăveli, nu este singura. Poți să folosești culori pastelate, clare, dar diluate cu tenta de acuarela. Ca alternativă la alb ai și rozul pal, albastru apos, abia sugerat sau un ton îndrăzneț de galben moale. Culoarea pereților trebuie să fie în armonie cu podelele și cu piesele de mobilier.

7. Accente tari de contrast

Pare greu de crezut dar accentele de culoare, uneori de culoare intensă, în contrast puternic vor lumina camera. Poți zugrăvii un perete într-o nunață opusă, poți mobila o cameră cu pereți albi, cu piese de din lemn negu lucios și o canapea mare neagră. Sau poți aduga accente albastre care luminează și dau senzația de spațiu.

Cum alegi cele mai potrivite covoare în funcție de culoarea pereților

Perdelele si sase greseli care le strica aspectul

Curatarea perdelelor si a jaluzelelor

sursa foto. pixabay.com

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply