Perdelele si sase greseli care le strica aspectul

0

 

Perdelele sunt esentiale in orice camera. Cu rare exceptii nu le folosim. Pentru a beneficia de frumusetea si aspectul lor evita aceste sase greseli legate de perdelele tale.

1. Nu le masori corect atunci cand le cumperi si le instalezi. Dimensiunea corecta a perdelelor este foarte importanta. Cel mai des gresesti cand este vorba despre lungimea perdelelor. Fie este prea mare, in cazul fercit, fie este prea mica… Rezolvarea problemei este de fiecare data complicata.

2. Tija pentru montarea perdelelor nu este corect asezata sau nu este din potrivita. Regula spune ca perdelele si draperiile se fixeaza dierct pe tavan pentru a face camera sa para mai inalta – acest detaliu fiind foarte important. Reversul este ca in camerele inalte perdele sa fie agatate pe perete, la distanta de tavan. Tine minte ca draperiile trebuie sa atinga podeaua, ca sa arate cu adevarat frumos!

3. Cumperi perdele de-a gata. Sunt mai practice si mai simplu de pus la ferestre, dar rareori se potrivesc cu adevarat la dimansiunea necesara cu adevarat ferestrei. Mai bine cumepri metraj, cauti o croitoreasa buna si le faci pe masura. Poate ca va costa mai mult, dar merita!

4. Nu respecti regula pentru latimea perdelelor. Latimea perdelelor trebuie sa fie de cel putin doua ori, doua ori si jumatate latimea ferestrei. In ceea ce priveste galeria aceasta trebuie sa depaseasca marginile ferestrei cu cel putin 15 centmetri in fiecare parte. Evident si perdelele si galeria pot fi oricat de late vrei.

5. Perdele mototolite. Perdelele mototolite sunt inestetice si par murdare. Solutia este sa le agati umede sau sa le calci. O solutie buna ca sa le intinzi este sa le agati de galerie si apoi sa pulverizezi pe ele apa distilata cu un pulverizator. Poti adauga arome naturale in apa distilata.

6. Tija de sustinere curbata. Perdelele par usoare, dar nu sunt. Tija care le sustine trebuie sa fie solida pentru a sta dreapta mereg. Daca se curbeaza va arata foarte urat. In plus foloseste tije solide pentru draperii. Acestea sunt cu adevarat grele.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply