Măceşe pentru leac şi sănătate

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Ioana Preda, Bucureşti
Dragii mei,
Pline de vitamine şi minerale, măceşele sunt un bun prieten al sănătăţii, ajută în afecţiuni hepatice, renale şi ale sistemului cardiovascular.
Tratezi alergiile şi rinita alergică prin consumul a 2-3 căni cu decoct de măceşe în fiecare zi. Pentru colici abdominale se iau 2 linguriţe pe zi cu pulbere de măceşe. Constipaţia şi hemoroizii se tratează cu o infuzie din flori de măceşe, de bei 2 căni/zi. Fragilitatea capilară se ameliorează cu o cură cu pulbere de măceşe. Se ia o linguriţă dimineaţa, amestecată cu puţină apă. Măceşele sunt foarte bogate în vitamina C şi ajută la vindecarea gripei. Pulberea de fructe are efect sudorific şi scade temperatura corpului în timpul acceselor de febră. Fructele crude curăţate bine de perişori şi de seminţe şi amestecate cu miere ajută în stările de convalescenţă sau anemie. Pulberea se obţine de la măceşele uscate, date prin râşniţa de cafea.
Infuzia se face din 2 linguri de fructe sau flori opărite cu 2-3 căni cu apă clocotită şi lăsate la infuzat câteva minute. Apoi se strecoară şi se bea tot, de-a lungul unei zile. Decoctul se obţine din 2 linguri cu fructe zdrobite, puse la fiert în 500 ml apă. După ce clocoteşte 5-10 minute, pui la răcit. Bei toată cantitatea de-a lungul unei zile. Previne şi formarea calculilor biliari. Să vă fie de leac!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply