Mă tratez cu portocale

0

Lenuța Vrînceanu, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova portocale
Dragii mei,

Originar din China, portocalul s-a răspândit ulterior și pe malul Mediteranei. Pe lânga parfum și gust plăcut, fructele sale au virtuți terapeutice.

Portocalele conțin cantități însemnate de vitamine (C, B, C2), caroten, săruri minerale, oligoelemente, acizi.
• Pentru a scăpa de gripă faceți o infuzie din 15 g foi de dafin și 40 g coajă de portocală la jumătate litru apă clocotită. Consumați-o ca pe o băutură tonică și întăritoare. Un pahar de suc de portocale, cu 2 lingurițe de zahăr, 1 pahar de rom și apă clocotită.

• Pentru obezitate (cură de slabire), fierbeți 10 minute o portocală și trei lămâi tăiate felii, într-o jumătate litru de apă. Adăugați 2 lingurițe de miere și mai puneți-le la fiert 5 minute. Strecurați lichidul și lăsați-l să se răcească. Beți 3 pahare pe zi.

• Pentru constipație, lăsați să fiarbă în apă, timp de 30 de minute, coaja de la o portocală proaspată. Aruncați apa și mai fierbeți o dată coajă timp de 20 de minute, în apă îndulcită (20 g miere de albine la litru). Scoateți coaja și lăsați-o să se usuce pe o farfurie. Beți dimineața pe stomacul gol sau la trei ore după cina. Este un laxativ imediat și puternic.

• Pentru a lupta împotriva bătrâneții beți în fiecare dimineață sucul de la o portocală. Multă sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply