Lucrurile vechi pot fi “trezite” din nou la viață

0

Sunt lucruri vechi, obiecte uzate, cărora mulți nu le dau importanță, dar cu puțină imaginație și așezate la locul potrivit pot deveni decorațiuni frumoase.
Așa s-a întâmplat și în cazul coșurilor împletite din răchită, pe care eu le-am adunat de la vecinii mei și de la rude. Sunt coșuri care stăteau aruncate în spatele casei, în dosul grădinii, pe sub un pat sau chiar unul pe care eu îl țineam într-o magazie și nu îl foloseam la nimic. Au devenit suporturi de flori.
Am luat două coșuri din răchită, cu formă dreptunghiulară de la vecina mea Coca, ea punea lemne în ele. Se uzaseră, dar parcă mai aveau o poveste de spus. I le-am cerut, iar eu am pus pământ în ele, după ce înainte le-am căptușit cu pungă de plastic și le-am transformat astfel în jardiniere pentru petunii și mușcate pitice.
Un alt coș, la altă vecină, era aruncat în spatele casei. Am rugat-o să mi-l dea, căci eu îi găsesc întrebuințare.
Am pus mușcate drepte, pitice în el și l-am așezat pe aleea de beton, într-o parte și se potrivește de minune cu restul decorațiunilor din grădină.
Coșul pe care eu îl țineam fără un scop anume, l-am așezat pe un chituc (butuc) din lemn, am pus ghivece cu mușcate curgătoare în el și, la fel, își are locul lui în curte.
Și coșul bunicii în care ținea ghemele de ață sub pat, găzduiește un ghiveci mai mare cu mușcate curgătoare, așezat pe un butuc din lemn, iar alături snopuri de paie uscate agățate în gard, creează un alt colțișor rustic în curtea mea.
De la o cumnată a mea, Mihaela, am luat un vas din lut, în care ea își ținea cleștii de rufe pe balcon, am pus pământ în el și cinci feluri de cactuși, pietricele de mozaic și am obținut ceva frumos. Vecina mea, tanti Flori, spune că la mine orice vas devine ghiveci de flori și cam așa e.
Scaunul vechi, din lemn mâncat de carii, nu a ajuns la foc și nici la gunoi. Cu puțin efort suprafața de ședere a scaunului s-a transformat într-un mic strat de flori, contribuind și el la înfrumusețarea grădinii.
Cu asemenea obiecte, fiecare colț al curții este folosit, astfel că oriunde te-ai întoarce descoperi ceva nou și inedit. Lucruri pe care odinioară nu dădeai doi bani, acum sunt frumoase decorațiuni în grădină.
Sper să vă placă ideile mele și să le aplicați cu drag în curțile voastre, iar atunci când veți dori să arucați un lucru, mai întâi verificați dacă nu poate fi refolosit.
Alina Ionela Amărioare, sat Draxini, jud. Botoșani
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply