Lucruri vechi. Cum le poți “trezi” din nou la viață

1

Sunt lucruri vechi la care ținem foarte mult și pe care le iubim. Acesta își găsesc mereu loc în casă. Există și lucruri vechi pe care alegem să le aruncăm, pentru că sunt uzate, sau pentru nu găsim ceva folositor de facut cu ele. Există însă ceva bun pentru toate, daca suntem inventivi și creativi. Lucrurile vechi au un farmec aparte, iar unele dintre ele merită din plin o a doua viață.

Iata câteva exemple:

Coșurile vechi, cele de răchită, de exemplu, sunt ideale pentru a fi folosite ca suporturi pentru flori. Unele dintre ele pot fi îmbrăcate în plastic, sau pânză groasă de sac, pe interior și pot să devine chiar ele, ghivece pentru flori, pentru grădină.

Scaunele vechi, reparate, vopsite sunt perfecte pentru grădină, dar pot completa și setul din bucatarie, pentru că este pe val asocierea lor, mai ales dacă sunt diferite ca formă, culoare și stil.

Citeste si: Scaun vechi – salvat si reconditionat

Geamantanele vechi sunt viitoare noptiere sau lăzi de depozitare minunate și estetice pe care le poți așeza sub pat sau pe șifonier. Sunt o soluție perfectă de depozitare pentru camera copilului și pot să-și găsească utilitate în camară.

lucruri vechi

Vasele vechi, pentru gătit din alamă sunt cu adevărat prețioase. Pot fi atent curățate (sucul de roșii face minuni) și sunt ideale pentru gătit sau ca obiecte practice și decorative în bucătărie.

Citeste si: Reconditionarea vechiturilor. Trucuri, idei si solutii

Porțelanurile desperecheate sunt ideale pentru a fi transformate în suporturi pentru lumânări, vaze pentru flori, iar platourile descompletate pot fi părțile componente a unui suport etajat pe care să-l faci singur!

lucruri vechi

Piesele de mobilier recondiţionate pot fi folosite într-o amenajare, dar trebuie să fie exact aşa: re-con-di-ţio-na-te. Nu dau bine corpuri cărora le cad uşile, care au balamale ce scârţâie îngrozitor, cu vopseaua scorojită până-ntr-acolo încât zilnic trebuie aspirat în jur. Reparate, vopsite, adaptate, chiar sunt soluții ideale în dormitor, pentru aerul lor romantic, dar și în camera copilului.

Citeste si: Obiecte vechi in casa noua

Ia in calcul ca unele dintre lucrurile vechi pot fi foarte valoroase. O persoană obiectivă și calificată te poate ajuta să faci o selecție bună și corecta a obiectelor și le poate evalua corect dacă sunt sau nu valoroase.

Citeste si: Plante care purifică aerul

Text: Otilia Ignat/ Sursa foto: unsplash

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: 3 moduri de a economisi mai mulți bani Promo Revista Ioana

Leave A Reply