Living mare, intr-o camera mica

0

Cine nu viseaza la un living mare. Pentru indeplinirea visului am solutii ca sa ai un living mare, intr-o camera mica.

camera mica

Numarul metrilor patrati, pe care ii are livingul tau, nu trebuie sa te impiedice sa ai o camera frumoasa si confortabila pentru ca exista trucuri simple, solutii si strategii de decorare care pot da amplitudine si volum unui spatiu mic.

Nu te astepta la minuni! Dar poti avea un living mare, intr-o camera mica, adica o camera confortabila si placuta, practica si eleganta, unde numarul metrilor patrati nu este detaliul esential.

Iata strategia pentru a avea un living mare, intr-o camara mica.

Un singur covor mare este de preferat intr-o camera mica, decat mai multe covoare sau un covor central si mic. Este un truc vizual foarte eficient. Alege covoare intr-o singura culoare, fara model, de preferat in nuante deschise. Sunt binevenite si covoarele cu dungi. Dungile trebuie orientate paralel cu latura mica a camerei. Vizual acestea vor face spatiul sa para mai mare.

Citeste si: Proiecte de case mici

Lumina naturala intensa face orice camera mica sa para mai mare decat este in realitate. Daca este posibil lasa ferestrele fara perdele sau foloseste perdele fine, fara model.

Zugraveste peretii in culori deschise si foloseste pentru tava aceeasi nuanta ca si pentru perete, dar intr-un ton mai deschis. Nu pune chenare, si nu face nici o delimitare clara intre marginea de sus a pretilor si tavan.

Citeste si: Dormitor mare, intr-o camera mica

Oglinda este un truc care functioneaza de fiecare data. Locul ideal este pe peretele care se afla fata in fata cu fereastra.

Nu folosi mobile inalte intr-o camera mica. O biblioteca intr-o camera mica trebuie sa fie organizata asimetric, iar politele sunt de preferat in locul unei biblioteci clasice.

Citeste si: 8 solutii simple care maresc spatiul

Foloseste mobila deschisa la culoare, lacuita. Lacul si stralucirea acestuia dau spatialitate.

Intr-o camera mica regulile combinatiilor de culori pot si trebuie incalcate. Si canapeaua si covorul, si perdeaua pot avea aceeasi culoare. Daca folosesti aceeasi culoare, covorul si canapeaua se vor continua unul pe altul. Culorile diferite vor evidentia spatiul mic.

Citeste si: 3 bucatarii mici, frumoase si practice

O camera mica trebuie sa aiba doar strictul necesar in ceea ce priveste mobila. Prea multe corpuri de mobilier fac spatiul mic.

O camera mica trebuie sa fie in perfecta ordine. Odinea sustine ideea de spatiu.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply