Lisabona, capitala fadoului (II)

0

Ne continuăm călătoria prin Lisabona cu Alfama și Chiado, cele două coline care, încărcate de istorie și de pitoresc, mărginesc Baixa.

Lisabona Torre de Belem
Foto: Ciprian Balica

Torre de Belem, simbolul orașului Lisabona, construit acum cinci secole în scopul apărării porții maritime spre Atlantic

În Alfama (cel mai vechi cartier al orașului Lisabona, construit de mauri) sunt multe obiective de văzut: Catedrala, Panteao Nacional, biserici (precum Santo Antonio, decorată spectaculos cu faianță, Santa Luzia – a cărei terasă oferă o perspectivă minunată asupra cartierului Alfama și asupra mareului estuar al fluviului Tejo – și Sao Vicente de Fora, cu mica sa grădină), palate, cum ar fi Casa dos Biscos și Chafariz de El-Rei, Museu do Fado, Rua Regaleira, cu cârciumioare unde se cântă fado, și, în primul rând, Castelo de Sao Jorge.
De partea cealaltă a văii, în Chiado, aș merge întâi pe platforma Elevador de Santa Justa, pentru a admira structura metalică și pentru a fotografia, apoi aș vizita gigantica ruină Convento do Carmo și bogatul muzeu arheologic adăpostit aici (unde sunt expuse și două mumii din Peru).

Merită să vizitezi și Sintra, fosta reședință regală de vară. Situată la 25 kilometri de Lisabona, este un orășel de vis, obligatoriu de vizitat, și, totodată, un templu al naturii. Cu autobuzul local 434, de tip “hop on hop off” (cinci euro), se pot atinge cele trei obiective principale: Palacio Nacional de Sintra (nouă euro), Castelo dos Mouros (șapte euro) și Palacio Nacional da Pena (13,50 euro, acces permis până la 17:30). Acesta din urmă, un incredibil amestec de stiluri arhitectonice, poate ilustra orice carte de povești. Minunatul parc din jurul palatului oferă multe puncte de atracție. O vizită completă poate însemna chiar și o după-amiază întreagă de relaxare activă.

Planifică acum o vacanță și găsește cele mai bune oferte de vacanță pe Vola.ro 

Articol adaptat din revista Casa lux – noiembrie 2015

Autor: Ciprian Balica

Citește și Lisabona, capitala fadoului (I)

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply