Lipiciul, folosit ca element decorativ

0
boxycolonial
boxycolonial
Dragi cititori,
Am tot scris în ultimele zile despre diverse proiecte de bricolaje care implicau pistolul de lipit. Această unealtă este foarte utilă în confecţionarea de mici decoraţiuni, bricolaje sau în croitorie. Dar lipiciul poate fi folosit nu doar pentru a lipi obiecte, ci şi pentru a crea o textură deosebită diverselor accesorii. Cum?

 1. Baghete pentru vrăjitori. Ne referim, desigur, la cei mici. Cu atâtea filme şi desene animate despre lumea magicienilor, cu siguranţă că îşi doresc să fie şi ei vrăjitori şi să aibă baghete magice. Pentru o petrecere tematică, iată cum puteţi realiza câteva astfel de baghete, folosind lipiciul. Aveţi nevoie de beţişoare chinezeşti din bambus, pistol de lipit (cu beţişoare de lipici), vopsea acrilică în diverse nuanţe de maro.
  homeheartcraft
  homeheartcraft
  Partea mai groasă a beţişoarelor devine mânerul baghetei, pe care întindem lipiciul topit, pentru a-i da o textură zgrumţuroasă. Când s-a uscat complet, vopsim cu acrilice tot beţişorul, apoi gata, micii vrăjitori au baghete magice!
 2. Vaze elegante. Orice pahar, borcan sau recipient plictisitor poate deveni o vază elegantă folosind lipiciul topit. Cum? Întâi ne hotărâm asupra unui model abstract sau a unui mesaj personalizat. Aplicăm lipiciul direct pe recipient, iar când acesta este răcit complet, vopsim cu spray vaza. Mai rămâne doar să găsim florile potrivite.
  thevintagerugshop
  thevintagerugshop
 3. Globuri pentru brad. Avem nevoie pentru acest proiect de globuri simple pentru bradul de Crăciun, preferabil din sticlă transparentă. Desenăm ce dorim cu pistolul de lipit şi, înainte ca lipiciul să se răcească, tăvălim globul prin sclipici, apoi îl scuturăm uşor. Acesta va rămâne ataşat doar pe modelul trasat de noi. Când s-a uscat complet, putem folosi globul ca ornament în brad.

Text: Cătălina Vieru
Foto: thevintagerugshophomeheartcraft şi boxycolonial.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply