Cele mai apreciate produse din gama lac pentru lemn exterior

0

Doresti sa redai culoarea naturala a suprafetelor exterioare din lemn insa nu stii ce sa alegi? Cele mai apreciate produse din gama lac pentru lemn exterior sunt cele din catalogul Color Magic.

Lacul pentru lemn este cel care confera lemnului rezistenta si il protejeaza atunci cand este expus razelor soarelui, cand intra in contact cu apa sau cu diferite substante chimice.

Cu formule special concepute, usor de aplicat, produsele din gama lac pentru lemn exterior Color Magic asigura o acoperire optima, ofera protectia impotriva umezelii, ciupercilor si mucegaiului, pastreaza aspectul sanatos al lemnului pentru o perioada indelungata de timp, ajuta suprafetele din lemn sa reziste intemperiilor.

Lacul pentru lemn are rolul de a intensifica nuanta naturala a lemnului si de a- i oferi durabilitate.

Daca nu te numeri printre specialistii in prelucrarea lemnului sau printre persoanele care lucreaza in aria constructiilor, ai nevoie de cateva informatii inainte de a demara proiecte precum restaurarea scaunelor si altor piese de mobilier din casa ta, a parchetului sau podelelor.

Urmatorul text iti va oferi raspunsuri la intrebarile legate de tipurile de produse existente pe piata, modul lor de utilizare, rezultatele finale pe care le poti obtine si locul unde poti gasi produsele ideale.

In functie de compozitia lor, lacurile pentru lemn pot fi pe baza de apa, nitrocelulozice si poliuretanice.

Lacurile pe baza de apa au proprietati bio si sunt recomandate pentru piesele de mobilier cu care intra in contact copiii. Mirosul degajat este mai redus, dar eficienta este aceeasi ca a produselor traditionale.

Lacurile nitrocelulozice au ca si component de baza  solventi si au o uscare rapida, deoarece se usuca pe masura ce acesti solventi  se evapora. Sunt ideale pentru intensificarea nuantei lemnului sau pentru reconditionarea diferitelor obiecte de mobilier.

Lacurile poliuretanice au in componenta lor un lac si un catalizator, au o rezistenta mare la uzuri, la zgarieturi, la apa, la contactul cu substante chimice si la razele UV.  Sunt recomandate pentru suprafete cu un grad mare de utilizare, precum diverse tipuri de podele si scari.

Ca si tip de finisaj, lacul pentru lemn poate avea aspect satinat, superlucios, semilucios, mat sau opac.

Aplicarea lacului pe suprafetele din lemn a caror nuanta dorim sa o reimprospatam se poate face  utilizand o pensula, un trafalet sau un spray. Trafaletul poate fi utilizat pentru toate tipurile de lac  insa in cazul pensulei, trebuie sa optam pentru una confectionata din fire naturale. Este recomandat ca primul strat de lac aplicat sa fie unul subtire, pentru a nu genera aparitia bulelor.

Lacuri lemn pentru exterior recomandate in 2018.

Sikkens Cetol Filter 7 – recomandat pentru protectia pieselor si obiectelor realizate deopotriva din lemn de esenta tare sau moale.

– rezistent la radiatii UV

– aplicare si intretinere usoara

– pastreaza vizibila structura lemnului

Sikkens Cetol TGL Plus– lac cu aspect semilucios pentru exterior utilizat pentru decorarea si protectia mobilierului realizat din lemn de esenta tare.

– grad de luciu stabil

– rezistent la contactul si expunerea la apa

– nu retine  murdaria

Sikkens Cetol TGL Satin– lac cu aspect satinat, recomandat pentru suprafetele din lemn de la exterior.

– aplicabil in straturi de grosime mare

– confera lemnului protectia optima

Pentru oferta completa Color Magic de produse lac pentru lemn exterior, accesati aici.

 

 

Sursa: Agentia Fortin

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply