La vânătoare de semințe!

0

la vânătoare de semințe

Mai e puțin și vine Crăciunul, grădina e în hiberbare, însă acum e cel mai bun moment să pornim la vânătoare de semințe! Pentru a începe sezonul de grădinărit mai devreme cu răsaduri sănătoase și viguroase, trebuie să începi cu începutul. Mai precis, cu semințele. Ce cumperi şi de unde? Cum şi când? Iată câteva întrebări la care noi îţi vom răspunde cu sfaturi indispensabile.

La vânătoare de semințe!

Vrei să cumperi seminţe de legume, însă nu ai timpul necesar pentru a te deplasa la magazin? Soluţia – comandă din cataloage sau on-line! Scuteşti timp şi energie, beneficiind de garanţia unui produs de calitate, întrucât la livrare vei primi şi un certificat autorizat care va atesta acest aspect.

Dacă te-ai decis să cumperi seminţele direct din magazin, atunci trebuie să ai în vedere următorii indicatori: integritatea ambalajul, informaţii referitoare la caracteristicile soiului, autenticitatea şi puritatea seminţelor, perioada de germinare, temperatura optimă pentru încolțire, distanţe de plantare şi greutatea netă a plicului.

Plantezi în răsadnițe sau în grădină? Florile cu semințe fine pot fi însămânțate în casă, cele cu semințe mai mari pot fi semănate direct în grădină primăvara, atunci când pericolul înghețului a trecut.

Citește și Poinsettia (steaua Crăciunului) – sfaturi de îngrijire

Ce tip de plante cumperi? Anualele răsar mai ușor din semințe, în timp ce plantele perene se înmulțesc mai ușor prin butași sau rădăcini și mai greu prin semințe. Dacă ești grădinar începător, încearcă-ți deocamdată mâna cu florile anuale.

Vrei să obţii chiar tu răsadurile? Atunci trebuie să ştii că în ianuarie poţi începe deja să semeni în răsadniţe, în interior. Pentru a nu pierde timpul cu cercetarea, sugerăm o listă cu legume cu care poţi iniţia la sfârşitul iernii culturi timpurii: morcov, pătrunjel, ridichi, salată, ardei, mazăre, spanac şi mărar.

Dacă ai achiziţionat deja plicuri cu seminţe, va trebui să le depozitezi, întrucât decembrie nu este perioada optimă de semănat! Păstrează ambalajul intact, iar dacă ai cumpărat seminţe vărsate, pune-le într-o pungă de hârtie bine închisă. Un loc ideal pentru păstrare ar fi putea fi chiar cămara ta sau orice alt loc întunecos, răcoros, cu un nivel scăzut de umiditate, precum debaraua, un dulap pe hol, pe balcon sau un raft în beci.

Citește și Îngrășământul pentru plante – 7 sfaturi utile 

Articol adaptat din revista Casa și grădina   *   Text: Carli Marian   *   Foto: Guliver/Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply