La Mediterană în fiecare zi

0

La Mediterană în fiecare zi – Clientul, un împătimit de călătorii și un iubitor al insulei Santorini, și-a dorit o amenajare care să-i aducă aminte zilnic de meleagurile vacanțelor favorite. Spațiile luminoase, albastrul mării și culorile vii au fost îmbinate pentru a obține atmosfera dorită.

1

1. Pentru această amenajare, provocarea venită din partea clientului a fost crearea unui spațiu cu o atmosferă mediteraneeană în centrul Bucureștiului, departe de plajă sau de mare, și de a interpreta elementele tipice acestui stil astfel încât să nu pară scoase din context. Din zona mediteraneeană, beneficiarul a fost impresionat de eleganța și de simplitatea grecească, de diversitatea culorilor și formelor Barcelonei, precum și de vegetația specifică acestui oraș. Dorința lui era să aibă un spațiu în care să se simtă ca acasă, dar care să respire o ambianță mediteraneeană.

2

2. Ca să creez atmosfera dorită, m-am folosit de gama de culori consacrată: alb pentru pereți și albastru pentru tâmplărie. Pentru un plus de autenticitate, am adăugat grinzile din lemn, de asemenea de culoare albastră. Am renunțat la tencuială, păstrând textura pereților de cărămidă, pe care am pus-o în valoare prin culoarea albă, pentru a crea o atmosferă rustică grecească. Inspirația din spațiul Barcelonei s-a tradus prin folosirea
plăcilor ceramice și a tapetului viu colorat, cu motive geometrice. Pardoseala din zona locului de luat masa aduce aminte de restaurantele tradiționale pline de farmec din Catalonia.

3

3. Amenajarea este simplă, minimalistă, cu obiecte puține. Clientul și-a dorit un spațiu aerisit și degajat, care să nu dea senzația de încărcare, un spațiu pe măsura stilului lui de viață. Astfel, mobila și decorațiunile interioare se reduc la strictul necesar. Liniile mobilierului sunt curate și precise – tocmai pentru a ceda prim-planul imprimeurilor geometrice. Pentru mobilier au fost alese culorile alb și bleu, iar scaunele din dining sunt realizate din plexiglas transparent, astfel încât prezența lor este discretă. Blatul mesei de dining pare că plutește, fiind așezat pe o bază din sticlă stratificată, securizată. Candelabrul din living cade în cascadă, amintind de picăturile de ploaie, iar canapeaua și scaunele din dining se compun din linii moi, din curbe fine, pentru a spori senzația de liniște și de confort. Mesajul motivațional este ales pentru a-i aminti proprietarului mereu ce diferențiază „acasă“ de oricare alt loc: „Home is where the heart is“.

5

Arh. Alina Dumitrescu, E-mail: alina.dumitrescu@outlook.com, Tel.: 0766 866 786

alina-dumitrescu

Când amenajezi un spațiu, importantă este atmosfera pe care o creezi. O amenajare reușită nu este o colecție de obiecte, ci o stare pe care o creezi prin îmbinarea elementelor definitori.

Articolul cu titlul La mediterană în fiecare zi a fost publicat în revista Casa Lux nr.8/2015.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply