La început de martie

0

Monica Viericiu
În prima zi de martie, doamnele și domnișoarele primesc flori, în buchete sau în ghivece. Pe lângă aspect, importanta este și simbolistica florilor de primăvară. Zambila are mai multe semnificații, de bază fiind tinerețea, bucuria, dar și constanța în dragoste, speranța (cea albastră), drăgălășenia (cea albă), jocul, încrederea (cea roz). Frezia simbolizează puritatea, iar violetele fidelitatea, modestia, în timp ce un buchet de narcise înseamnă vanitate, respect, stabilitate, iubire înmpărtășită. Irisul semnifică înțelepciune, credință, speranță, încredere în soartă, iar laleaua este asociată în general cu faima, cu reputația, cu dragostea. Deci când oferiți sau primiți flori luați în calcul și semnificația lor.
Din cele mai vechi timpuri au fost manifestări dedicate mamei și femei. Dar Ziua Internațională a Femeii a început să se celebreze ca atare în data de 8 Martie începând din 1977, când Organizația Generală a ONU a proclamat printr-o rezoluție Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională. Unele țări au stabilit ca în această dată femeile să aibă zi liberă, dar există infinte feluri în care ne putem arăta recunoștința pentru femeile din jurul nostru.
Poate că ți se pare desuet să porți mărțișorul la piept, așa cum se obișnuia acum 20-30 de ani, când toate fetele erau mândre să arate ce au primit de 1 martie. Dar este un obicei frumos și sunt atâtea modele de mărțișoare încât imposibil să nu te îndrăgostești de vreunul, fie cumpărat, fie primit de la cineva drag. Îl poți lega la mână, ca brățară, iar apoi, de Florii, să-l legi de ramurile unui pom înflorit, să ai și tu anul și viața pline de flori și iubire.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply