La fiecare material de renovat faceți raportul calitate-preț

0
Foto: Daniel Bocan
Foto: Daniel Bocan
Daniel Bocan, Petroșani, jud. Hunedoara
Dragi prieteni,
Mulțumesc revistei pentru publicarea articolului despre renovarea casei bătrânești (2/2010, p. 12-13) și așa cum am promis revin cu o scrisoare despre renovarea băii, o cameră atât de necesară la o casă.
Știam că pentru a face o baie trebuie ceva bani, așa că în momentul când am reușit să strâng o sumă, am început să caut la toate magazinele de profil prețul cel mai bun la materialele de care aveam nevoie: gresie, faianță, gips-carton, profile, mobilier etc. Am observat că același tip de materiale avea prețuri diferite de la un magazin la altul.
Atenție! Când renovați, nu cumpărați toate materialele de la același magazin, mai bine verificați prețul și luați fiecare material de la magazinul unde vă convine raportul calitate-preț și la sfârșit veți vedea că ați făcut o economie la prețul final al băii.
Manopera nu era o problemă, deoarece mă pricep la amenajări interioare, construcții, instalații, așa că am început lucrul după ce am cumpărat toate materialele. Am montat profile pe pereții băii care dau spre exteriorul casei, am pus polistiren între profile, astfel e și mai cald în baie. Am placat cu gips-carton verde, special pentru umezeală, apoi am trecut la montarea faianței.
Am montat o cadă din fibră de sticlă pe care am îmbrăcat-o tot cu faianță. Am ales faianța de culoare albastră, iar chitul de rosturi de culoare albă, de fapt totul în baie am pus în două culori: alb și albastru.
Am montat gresia, apoi am trecut la racordajul la apă. Am pus țevi tip pexal, să pot interveni ușor în caz de nevoie, iar la fiecare consumator (chiuvetă, wc, boiler, mașina de spălat automată) am pus robinete de trecere care au un rol important dacă se defectează vreo baterie, furtun etc.
Apoi am montat vasul și bazinul wc, chiuveta de baie cu dulăpior dedesubt, oglinda cu suport și dulăpior pentru tot ce este necesar la o baie. Am pus boiler electric și am montat bateriile la toate și gata …a ieșit minunat și la un preț acceptabil.
Vă mulțumesc și promit să revin cu alte scrisori despre alte renovări ale casei. Multă sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply