Jurnal special

0

Monica Viericiu
Ce-ai zice să dai jurnalului tău, secret sau nu, un aspect cu totul special? Poți face acest lucru foarte ușor, doar să îți faci puțin timp, pentru ca materialele necesare sunt la îndemâna oricui, la fel și tehnica aplicată. Pe scurt, lipești o foaie colorată, de carton sau chiar de hârtie pe coperta ce urmează a fi decorată, având grijă să distribui uniform adezivul pe suprafața respectivă. Bun este un lipici de hârtie solid (deci gen stick), pentru că se folosește ușor, nu curge și se aplică destul de uniform, dar în lipsa lui poți utiliza și lipici lichid la tub, doar ai grijă la cantități. Dacă este prea gros stratul, se înmoaie hârtia și se deformează inestetic. Când lipești hârtia, ai grijă să depășească puțin marginile copertei, pentru ca mai apoi o vei tăia îndepărtând surplusul.
Odată realizat suportul, putem trece la decorațiunile efective. Acestea pot fi aplicate, realizate separat și doar lipite ulterior, sau doar desenate ori pictate. Pe cele din hârtie le poți achiziționa din magazinele cu materiale de bricolaje, dar le poți face singur, doar ca ai nevoie de ceva mai multă răbdare. Despre aceasta voi reveni cu prima ocazie într-un articol separat. Pentru decorațiunile pictate pe coperta jurnalului nu trebuie să faci prea multe, este suficient să înmoi un deget în vopsea și să-l ștergi de hârtie, de la exterioul către interiorul florii. Poți folosi mai multe culori și crea câte petale dorești pentru florile tale. Câte flori vrei să faci și cât de mari, asta rămâne doar tu decizi.
Pentru mai multă strălucire, folosește și un pix cu gel auriu/argintiu sau un tub de vopsea acrilică tot cu străluciri metalice pe care o aplici în cantități mici, închipuind staminele sau ce alte elemente crezi că se potrivesc compoziției tale.
Tehnica prezentată poate fi folosită la fel de ușor pentru decorarea altor caiete, a albumelor foto sau chiar pentru realizarea unor rame de tablou aparte.
Mult succes!
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply